Ekonomi

SGK’da değişiklik! Özel hallerde erken emeklilik imkanı!

SGK mevzuatında gerçekleşmiş olan değişiklik ile birlikte, 47, 48, 49, 50, 51 yaşlarında olan kişiler, erken emekli olabilirler. İşte detaylar!Bu değişiklik ile beraber, yaş koşulu olmadan emekli olma olanağı sunulmaktadır

Vatandaşlar, özel hallerle erken emeklilikten faydalanabilecekler. Bu değişiklik ile beraber, yaş koşulu olmadan emekli olma olanağı sunulmaktadır. 1800 prim günüyle emekli olmak isteyenler için SGK yönetmeliğine başvuruda bulunulmalıdır.

İşte haberin ayrıntıları…

ERKEN EMEKLİLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILMAKTADIR?

Çalışma hayatında sağlık problemlerinden muzdarip olan ve hasta olan bireyler, SGK İl Müdürlüğüne başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvuru için yazılı dilekçe sunulduktan hemen sonra sağlık taraması yapılarak karar verilir.

1800 PRİM GÜNÜ İLE EMEKLİLİK!

Erken emeklilik için 1800 prim gününe sahip olmak gerekir. Bu durumu yerine getiren vatandaşlar, SGK İl Müdürlüğüne başvuruda bulunarak işlemlerini gerçekleştirebilirler. Başvurunun kabul edilmesi halinde, yetkili hastanelere sevk edilir ve sağlık kurulu raporu ile malulen emekli olabilirler.

MALULEN EMEKLİLİK BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Malulen emeklilik için ilk önce malullük durumunun belirlenmesi gerekir. Bu hedefle, bulunulan bölgedeki SGK müdürlüğüne dilekçe ile başvurulmalıdır. Başvuru esnasında, en az 1800 gün prim ödeme şartının sağlanması ile yetkilendirilmiş hastanelere sevk edilir. Buradan alınacak sağlık raporu, SGK sağlık kurulu tarafından değerlendirilir ve malulen emeklilik süreci başlar.

Bu SGK mevzuatındaki değişiklik ile birlikte 47, 48, 49, 50, 51 yaşlarında olan vatandaşlar, özel haller doğrultusunda erken emeklilik imkanından faydalanılabilir. Maluliyet durumu olan kişiler ise belirlenen şartları yerine getirildiği zaman malulen emeklilik hakkına sahip olabilirler.

EV HANIMLARINA EMEKLİLİK!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ev hanımlarına emeklilik ayrıntılarına dair bilgi verdi. Sabah Gazatesi'nde yer alan ayrıntılara göre, Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamına alınan ev hanımlarına emeklilik fırsatı gündemde yer almaya başladı. SGK'ya yapılacak olan dilekçe halindeki başvuru ardından fırsatı elde edecek ev hanımları toplu ödeme fırsatını da değerlendirerek harekete geçmeyi bekliyor. 

Bakan Yanık ev hanımlarının emeklilik olanağı bu dönemde yapılacak en önemli çalışmalardan birisi olduğunu ve ev hanımlarının emekli olmak istemeleri durumunda sigorta priminin 3'te 1'ini devlet ödeyeceğini belirtti.