SGK’dan 14 milyon kişiye dev kampanya! Borcu olanlara duyurulur! O tarihe kadar başvuru yapılması gerekiyor!
SGK 14 milyon kişiyi ilgilendiren açıklama geldi. Vergi borcu yapılandırma detaylar vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki borç yapılandırmada son durum ne?Borç yapılandırma düzenlemesi ile beraber 31 Aralık 2022 öncesine ait vergi, prim, idari para cezası, öğrenim kredileri, trafik cezaları 48 ay taksit imkanı ile ödenebilecek
Vergi affı düzenlemesinin Resmi Gazete'de yayımlanması ile birlikte gözler başvuru sürecindeki detaylara çevrildi. Borç yapılandırma düzenlemesi ile beraber 31 Aralık 2022 öncesine ait vergi, prim, idari para cezası, öğrenim kredileri, trafik cezaları 48 ay taksit imkanı ile ödenebilecek.
Peki Borç yapılandırma başladı mı, ne zaman başlayacak? Borç yapılandırmada başvurular nasıl, nereye yapılır? İşte ayrıntılar...
VERGİ AFFI BORÇ YAPILANDIRMA BAŞLADI MI, BAŞVURULAR NE ZAMANA KADAR?
Yapılandırma için başvurular 31 Mayıs tarihine kadar gerçekleştirilecek. İlk taksit ödemeleri ise 30 Haziran’a kadar devam edecek.
AK Parti Manisa Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Uğur Aydemir, kamuya olan borçların yeniden yapılandırılmasına ve uygun kriterlerde ödenebilmesine olanak sağlayan kanun üzerine açıklamalar yaptı. AK Parti’li Aydemir, borçların peşin ödenmesi durumunda ise hesaplanan Yİ-ÜFE oranının yüzde 90’ı silineceğini, idari para cezalarının peşin ödenmesi ile anaparanın da yüzde 25’i silineceğini dile getirdi.
VERGİ AFFI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?
Vergi affına dair düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından ise başvuru ayrıntıları merak ediliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (www.gib.gov.tr/ivd.gib.gov.tr) internet adresinden kullanıcı kodu ve şifre, e-Devlet şifreniz ile ya da anında kayıt olarak ya da e-Devlet üzerinden İnteraktif Vergi Dairesi'ne giriş yapılarak bağlı olunan vergi dairesine kişilerin şahsen giderek veya posta yoluyla başvuruda bulunabilirler. Diğer vergi daireleri aracılığıyla da gerçekleştirilebilir. Birden fazla vergi dairesine borcu olanlar her bir vergi dairesi için ayrı ayrı başvuru yapılabilecek.
VERGİ AFFI DÜZENLEMESİ HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?
Borç Yapılandırmaya tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan, idari para cezaları, adli para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da olmak üzere yapılandırma içerisinde yer alıyor. Belediyelerin emlak vergisi, su borçları da içinde olmak üzere tüm alacakları, oda ve borsaların, birliklerin aidat borçları da yapılandırılacak.