07 / 05 / 2024

SGK'dan satılık yolcu uçağı!

SGK'dan satılık yolcu uçağı!

Borçlarını tahsil edemeyince Onur Air'e ait yolcu uçağını haczeden Sosyal Güvenlik Kurumu 26 Ekim'de ihaleye çıkıyor.



İlan,gov.tr  sitesinde yer alan ilanda, 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanuna istinaden SGK borcundan dolayı söz konusu uçağın satışa çıkarıldığını belirtilerek ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin kuruma başvurarak satış şartnamesini icra satış dosyasından görülebileceği ve masrafın ödenmesi koşuluyla satış şartnamesinin bir örneğinin isteyene gönderilebileceği belirtiliyor.

İlanda verilen bilgilere göre Onur Air'e ait yolcu uçağı 1997 yılında üretildi. TC-OEA kuyruk tescilli Airbus A321 tipi uçak toplamda 54 bin 465 saat uçuş yaptı. Uçağın teknik özellikleri ise şöyle; maksimum kalkış ağırlığı 89 bin 400 kg. Motorlar ise 2 Adet International Aero V2533A5 No.1 Seri No:-,No.2 Seri No:- Toplam kapasitesi 2 pilot + 6 kabin memuru ve 220 yolcu kapasiteli. Uzun süre yerde bekleyen uçağın gövde üzerinde boya hasarlarının bulunduğu ifade edilirken, motorlarının ise bulunmadığı ve yerlerinin boş olduğu, motorlarla birlikte ana komponentler (Nose Cowl, Idg, Egsoz,Cna),yedek motor(Apu),Kaçış Slaytları(2 adet kapı,1 adet gövde üstü) ve Kabin Taşınabilir Yangın Tüplerinin (3 adet) de mevcut olmadığı ifade ediliyor.

Uçakta ayrıca 10Mk Tape Rpdr Pes,2 Tv Qar,8 Mk Mux Pes Maın Etiketli 3 Adet Aviyonik cihaz yerinin de boş bulunduğu belirtilirken uçağın teknik kayıt defteri olmadığı için periyodik kontrollerinin yapılıp yapılmadığına dair kayıtların da incelenemediği açıklandı. (DHA)


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön