04 / 05 / 2024

SGK'lı olmayanlara maaş müjdesi! Her ay 2.345 TL destek ödeniyor! İşte başvuru şartları...

SGK'lı olmayanlara maaş müjdesi! Her ay 2.345 TL destek ödeniyor! İşte başvuru şartları...

Devlet, 65 yaş aylığı ve evde bakım yardımı kapsamında SGK'lı olmayan milyonlarca kişiye maaş ödüyor. Peki şartlar ne? İşte ayrıntılar...



Devlet; hiç çalışmamış olan veya primi yeterli olmayan, emekli olamayan dar gelirli yaşlılar ile hasta ya da bakıma muhtaç ağır engelli yakınının bakımını üstlenen akrabaya destek sağlıyor. Bu kapsamda her ay düzenli şekilde bu kişilere maaş ödeniyor. 

SGK lı olmayanlara maaş müjdesi! Her ay 2.345 TL destek ödeniyor! İşte başvuru şartları... 

Yaşlılara verilen ‘65 yaş’ aylığı kapsamında 800 bin kişi faydalanıyor. Engelli yakınına bakan kişiye sağlanan ‘evde bakım yardımından’ ise 530 bin kişi yararlanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yaşlılara ödenen maaş bu sene 1.084 TL olarak belirlenirken, evde bakım parası da 2.345 TL'ye ulaştı. 

Peki 65 yaş aylığı ve evde bakım yardımı şartları neler? İşte milyonlarca kişiye her ay ödenen o desteklerle ilgili merak edilenler...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön