Turizm

Shelton İnşaat’tan Muğla Milas’a bin 220 odalı otel geliyor! 3 milyar TL'lik dev kompleks için düğmeye basıldı!

Shelton İnşaat, Muğla Milas’ta bin 220 odalı otel inşa etmek için düğmeye bastı. ÇED sürecinin başladığı otelin 3 milyar 60 milyon 870 bin TL’ye mal olması planlanıyor. 

Shelton İnşaat, Muğla Milas’taki yeni otel projesi için start verdi. Maliyetiyle dudak uçuklatan otel Muğla ili, Milas ilçesi, Boğaziçi Mahallesi, Hisar-Mersinlikuyu Mevkii
227 ada 212 nolu parsel üzerinde yükselecek.

Shelton İnşaat, bin 220 odalı yeni otel projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuru yaptı ve çevresel etki değerlendirme (ÇED) süreci başladı.

Maliyeti 3 milyar 60 milyon 870 bin TL’ye mal olması planlanan ve 56 bin 479,63 metrekare arsa alanı üzerinde inşa edilecek proje 10 blok olarak yükselecek.

Shelton Turizm Konaklama Tesisi’nin proje alanı, imar planlarında “arsa” olarak görünse de Çevre Planı'nda “ormanlık alan” statüsünde yer alıyor. Söz konusu projede 1220 odalı apart otel ile beraber dükkan, meydan, çarşı, sosyal tesisler, havuz, köy kahvesi ve restoran gibi sosyal kullanım alanları da yer alıyor. 

Proje alanına en yakın konutun 50 metre mesafede yer alan Boğaziçi Yerleşimine Bağlı Konut konut olarak belirtilirken,  bahse konu konut dışında faaliyetin gerçekleştirileceği alanın çevresinde tatil siteleri bulunuyor. 

Shelton Turizm Konaklama Tesisi’nin inşa edileceği alan Helis Göl Evleri tatil sitesine kuş uçuşu 250 metre, Helis Selina Bodrum tatil sitesine kuş uçuşu 290 metre Green Park tatil sitesine kuş uçuşu 415 metre ve Acropol Blue Life tatil sitesine kuş uçuşu 420 metre mesafede yer alıyor. 

3 YILDA TAMAMLANACAK

Shelton Turizm Konaklama Tesisi’nin inşaat aşamasında 500 personel çalışacak olup, inşaat aşamasının 3 yılda tamamlanması planlanıyor. Projenin inşaat aşamasında günde 8 saat, ayda 26 gün ve yılda 12 ay çalışılacak.

Projenin işletme aşamasında maksimum kapasitenin oluşacağı dönemde; 500 çalışan personel ve 2 bin 660 müşteri olacak şekilde toplamda 3 bin 160 kişi aynı gün içerisinde tesiste bulunabilecek.
 

'Kocaman bir soru işareti' diyen İslam Memiş'ten düşündüren altın yorumu! 4 ay sonra altın fiyatları düşecek mi?

Milli Emlak’tan iki şehirde arazi fırsatı! KDV’den muaf araziler satışa çıktı!

Kira sorununa “Rayicin yarısında uzlaşın” önerisi ev sahiplerini isyan ettirdi!