07 / 05 / 2024

Sheraton Otel Ani Harabeleri için Kars'a mı gidiyor?

Sheraton Otel Ani Harabeleri için Kars'a mı gidiyor?

Özellikle temmuz ve ağustos ayında daha çok ziyaretçinin geldiği Ani Harabeleri, ABD'li Starwood Grubu'nu etkilemiş



Türkiye'nin en önemli problemlerinden biri turizmi 12 aya yayamamak. Yaz aylarında Antalya dolup taşarken Türkiye'nin gezilip görülecek onlarca yeri bu pastadan ne yazık payını hak ettiği gibi alamıyor. Oysa Kars iline 42 kilometre uzaklıktaki Ocaklı Köyü sınırları içerisinde yer alan Ani Harabeleri, volkanik bir tüf tabakası üzerine kurulmuş özel bir şehir. Türkiye - Ermenistan sınırı arasında kalan ve 5000 yıllık geçmişi bulunan Ani Harabeleri için özellikle turistler temmuz ve ağustos ayında Kars'a geliyor.

Yer arıyormuş!

Başta ABD'den, Ermenistan'dan olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinden gelen küçük gruplar için bölgede eli yüzü düzgün 4 - 5 otel var. 2006 yılı mayıs ayından beri faaliyette olan Kar's Otel'in yetkilileri, temmuz ve ağustosta Ani Harabeleri ziyaretçileri sayesinde bir yoğunluk yaşadıklarını belirtiyorlar.

Bölgede son aylarda dolaşan bir başka söylenti de ABD'li Starwood Grubu'nun Sheraton markası ile Kars'ta kendine yer aradığı. Konuşulanlara göre ünlü otel zinciri bölgede eski bir binayı alarak Sheraton adı altında işletecek.
Gazete Habertürk


 


Geri Dön