29 / 04 / 2024

Shopping Fest 2014'e katılan AVM sayısı 30'dan 22'ye geriledi!

Shopping Fest 2014'e katılan AVM sayısı 30'dan 22'ye geriledi!

Shopping Fest’te bu yıl metrekare başına ücretlendirme yerine 3 katılım şekli belirlendi. 7-29 Haziran'da 4’üncüsü düzenlenecek etkinliğe katılacak AVM’lerden 20 bin TL’den 75 bin TL’ye kadar değişen bedellerde katılım ücreti istendi.




Bu yıl 4’üncüsü düzenlenecek İstanbul Shopping Fest’te (ISF) yeni yönetimle birlikte katılım şekli ve bedellerinde değişikliğe gidildi. Açılış ve kapanış etkinliklerinde 300 bin TL’ye varan ücretler talep edilirken, en düşük katılım bedeli 20 bin TL artı KDV olarak belirlendi. Bu değişiklikle birlikte etkinliğe katılan AVM sayısı da 30’dan 22’ye geriledi. 


Perakende sektörünün merakla beklediği İstanbul Shopping Fest’te bu yıl metrekare başına ücretlendirme yerine 3 katılım şekli belirlendi. 7-29 Haziran'da 4’üncüsü düzenlenecek etkinliğe katılacak AVM’lerden 20 bin TL’den 75 bin TL’ye kadar değişen bedellerde katılım ücreti istendi. ISF’nin açılış kapanış etkinliğine ev sahipliği yapmak isteyen AVM’lerden ise 250 bin TL artı KDV talep edildi. Başvurular sürerken şu ana kadar 22 AVM organizasyona dahil oldu. AVM’lerin çoğu 75 bin TL olan ‘Altın Katılım’ı seçti. Açılış ve kapanış etkinliği ise 250 bin TL artı KDV ödeyen Mall of İstanbul ve Vialand’da gerçekleştirilecek. Bu yıl ISF’nin Platform Başkanlığı’nı İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İcra Kurulu Başkanlığı’nı da İstanbul Ticaret Odası üstleniyor. Festival için neredeyse sınırsız bütçeyle yola çıkıldığını açıklayan yeni yönetim, bu yıl 10 milyar TL’nin üzerinde ciro ve 1.1 milyonun üzerinde turist bekliyor. ISF Genel Müdürü Füsun Tavus, katılım için daha önce metrekareye göre belirli bir ücret belirlendiğini, yeni uygulamayla bedellerin az daha yükseldiğini söyledi. Bunun biraz da AVM’lerin talepleri doğrultusunda uygulanan bir formül olduğunu dile getiren Tavus, “Şu ana kadar 22 AVM katıldı ve başvurular 1 hafta daha sürecek. Bir önceki yıl 30 AVM etkinliğe katılmıştı, bu yıl sayının yine aynı seviyede gerçekleşmesini bekliyoruz” dedi. İstanbul’da 100 civarı AVM yer alırken sayının sadece 22’de kalması ücretlerin yüksekliğine bağlandı. Geçen yıl ISF’ye dahil olan ancak bu sene katılmayan ArenaPark AVM’nin Genel Müdürü Muhsin Erkoç, ücretler nedeniyle ISF’ye katılmadıklarını söyledi. 


Anadolu yakasında 4 AVM katılıyor 


İsmini vermek istemeyen bir başka AVM yöneticisi de bedellerde haksızlık olduğunu savunarak şu ifadeleri kullandı: “ISF, tüm perakendeyi içine alan bir etkinlik. Ancak burada sadece bizlerden katılım bedeli isteniyor. Markalar ve caddeler bundan en fazla kazancı sağlayan kesim. Yük ise sadece AVM’lerin üzerinde.” Etkinlikten daha çok Avrupa yakasının faydalanması da eleştirilen bir başka konu oldu. Bu gelişme katılan AVM profiline de yansırken, 26 Mayıs itibariyle etkinliğe katılan 22 AVM’nin sadece 4’ü Anadolu Yakası’nda yer alıyor.


Katılım şekli 3 paket altında toplandı 


ISF'ye katılım şekli 3 pakette toplanırken bunlardan ilki, ‘Altın Katılım’ olarak adlandırıldı. Bedeli 75 bin TL artı KDV olan bu paketi seçen AVM’lerin isimleri basın bültenlerinde, turistlerin yoğun olduğu noktalarda dağıtılan broşürlerde, İSF’nin web sayfasında, yurtiçi ve dışı reklamlarda, ISF’nin Skylife ekindeki haritada, radyo spotlarında, sosyal medya hesaplarında yer alacak. Fiyatı 50 bin TL artı KDV olan ve daha çok Türk ziyaretçileri hedefl eyen ikinci seçenek ise ‘Gümüş Katılım’ olarak adlandırıldı.Bu paketi alan AVM’lerin tanıtımları yurtdışı yerine Türkiye’deki tanıtımlarda yer alacak. Fiyatı 20 bin TL artı KDV olan ‘Standart Katılım’da ise turistlerle temas sağlanan noktalarda dağıtılan broşürlerde AVM ismine yer verilecek. Ayrıca katılımcı AVM’lerin adları Skylife ekindeki haritada, etkinliğin web sayfasında, gazete reklamlarında bulunacak



Dünya


Geri Dön