27 / 04 / 2024

Sianji Grup'tan Mısır'a resort otel projesi!

Sianji Grup'tan Mısır'a resort otel projesi!

2 yıl önce yurt dışında yatırım yapmaya başlayan Sianji Well-Being Grup Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, Mısır'da 160 odalı bir wellbeing resort otelin yapılacağını açıkladı. 



Geçen sene turizm sektörü pandeminin de etkisiyle yüzde 70 daraldı. Sianji Well-Being Grup Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, bu dönem sağlık otelinini öneminin arttığını söyledi. Çakır, açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Bodrum'da otellerin büyük bir bölümü açılmadı. Açılanlar da temmuz başı gibi devreye girdi. Bu oteller temmuz, ağustos ve eylül aylarını iyi geçirdi. Biz de hem kaplıca turizmini Bodrum'da devreye soktuğumuz için başarılı bir kış geçirdik hem detoks programlarımızla normal yılın bütçesinin yüzde 80'ini gerçekleştirmeyi başardık.''

Sianji Grup tan Mısır a resort otel projesi!

Capital Dergisi'nde yer alan habere göre; turizm sektörü 2021 yazında da belirliksizler yaşıyor. Özellikle Rusya'nın Türkiye'ye uçuşlarını durdurması belirsizliğin nedeni olduğunu söyleyen Çakır, “Yoksa turizmciler tesislerini açmayı bir ay daha geciktirecek. Yaz sezonunun 3'te l'ini kaybetmiş olarak sezona başlayacağız. Bu 2 aylık kapanmayla 3-5 milyon turist kaybettik. Bu da 2-3 milyar dolarlık kayıp demek" şeklinde konuştu. 

Recai Çakır, bu senenin geçen seneye göre bir parça daha iyi geçeceğini düşünüyor. Erken rezervasyon oranlarının dgeçtiğimiz seneye kıyasla daha iyi durumda olduğundan bahseden Çakır, şu ifadeleri kullandı: "Polonya, Bulgaristan, Romanya gibi ülkelerden rezervasyonlar almaya devam ediyoruz. Rusya'da temmuz ağustosta yapılan rezervasyonlar hala duruyor, iptal etmiyorlar. Oradan da ümidimiz var."

Sianji Grup tan Mısır a resort otel projesi!

Sianji Grup yatırımlarına devam ederken. 2 yıl önce yurt dışında yatırım yapan grup, Mısır'da 160 odalı bir wellbeing resort otelin yapılması planlanıyor. Bu oteli 1 yıl sonra açacaklarını söyleyen Çakır, diğer yatırımları hakkında şunları söyledi: "Otelin yanında 450 villa ve rezidanstan oluşan konut projesi var. Aynı Bodrum'daki Sianji Well-Being Resort rezidans modelini Mısır'a taşıdık. Kızıldeniz'de Marsa Alam bölgesinde çok değerli bir proje. Otel bölümünü 2022 yılının nisan ayında açmayı hedefliyoruz. Misir'da well-being konseptli ilk otel olacağız. Yakında Avrupa'da da bir otel açmayı planlıyoruz. Avrupa'nın çok özel bölgesinde 110 odalı bir butik otel ve 50 villadan oluşan bir proje olacak. Avrupa'dan yatırımcılarla görüşüyoruz. Ayrıca Sianji Well-Being'le hedeflerimiz Rus bölgesinde, Orta Doğu'nun merkezinde Dubai gibi bir bölgede ve bir de İstanbul'da bir proje daha hayata geçirmek, Istanbul'da İstanbul Havalimanı'na yakın bir arazide wellbeing resort geliştirmeyi de planlıyoruz. Şu anda birçok ülkeden yatırımcılarla iletişim halindeyiz."

Sianji Grup tan Mısır a resort otel projesi!

Sianji markasını daha da büyüteceklerini söyleyen Recal Çakır, "Birincisi 5 yıldızlı otel, ikincisi Sianji Well-Being Resort sağlık oteli, üçüncüsü dry otel modeli alkolsüz oteller, dördüncüsü 4 yıldızlı şehir otelleri Sianji Stay&Go modeli. Bunlara bir de rezidans villa ve süit işletmeciliğini ekledik. Şu anda Sianji Well-Being Resort modelinde ilerliyoruz. Hedefimiz 5 segmentte dünyaya açılmak. Çok kısa sürede dünyada 7 ayrı bölgede bunları yapacağız" dedi.
 


Geri Dön