29 / 04 / 2024

Sıcaksu Tabakhaneler Bölgesi riskli alan ilan edildi!

Sıcaksu Tabakhaneler Bölgesi riskli alan ilan edildi!

Sıcaksu Bölgesine yaptırılması planlanan 'Termal Kür Merkezi Projesi' ile mağdur olduklarını söyleyen Bursa Sıcaksu Tabakhaneler Yeniden Yapılandırma Derneği üyeleri, İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız'a yaşanan süreci aktardı.



Sıcaksu Bölgesine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan 'Termal Kür Merkezi Projesi' ile mağdur olduklarını söyleyen Bursa Sıcaksu Tabakhaneler Yeniden Yapılandırma Derneği üyeleri, İnşaat Mühendisleri Odası(İMO) Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız'a yaşanan süreci aktardı. Dernek üyeleri, 2006 yılından bu yana yer sahiplerine verilen sözlerin tutulmadığını kaydederek, açılan davalar nedeniyle de sürecüı uzadığını vurguladı. 


ÇÖZÜMÜ HEYET BELİRLEMELİ


Bölgenin, 'Riskli Alan' ilan edilmesi nedeniyle ellerinin kollarının bağlandığını ifade eden Dernek Başkanı Muhsin Özyenice, projenin ve izlenecek yolun Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi, Baro, İnşaat Mühendisleri, Mimarlar ve Şelıü' Plancıları Odası ndan oluşacak bir heyet tarafından belirlemesini istediklerini söyledi. 


"RİSKLİ ALANDA YAPILAŞMA OLMAZ" 


İMO Bursa Şube Başkanı Akyıldız da, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Yasasında riskli alan tabirinin yanlış olduğuna dikkat çekerek, "Riskli alanlarda yapılaşma olmaması ve yeşil alan olarak bırakılması gerekir. Bu yüzden alan değil yapılar riskli ilan edilerek yeni yapılaşma gerçekleştirilebilir" dedi. 


DÖNÜŞÜM ORTAKLAŞA YÜRÜTÜLMELİ 


Kentsel dönüşüm ile ilgili eksiklikleri dile getirdiklerinin altmı çizen Akyıldız, "Belediyeler projeyi hazırlayıp uygulayan kurum konumunda olmamalı. Dönüşüm vatandaş ve yatırımcı ortaklığı ile yürütülmeli. Belediyeler ise dönüşümün yapılacağı alanı belirleyip planlarını hazırlamalı, çevre düzenlemelerini gerçekleştirmeli ve halkı desteklemeliler" diye konuştu. 


A Gazete



Geri Dön