30 / 04 / 2024

bursa tabakhaneler bölgesi

bursa tabakhaneler bölgesi

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’da yıllardır kangren halini alan ve bir türlü dönüştürülemeyen tabakhaneler bölgesinin rehabilite edilmesine yönelik çalışmaları başlattı.

Bursa Tabakhaneler bölgesi kentsel dönüşüme hazırlanıyor!

Büyükşehir Belediyesi Bursa’da yıllardır kangren halini alan ve bir türlü kentsel dönüşüm yapılamayan tabakhaneler bölgesinin rehabilitesi için çalışma başlattı. Başkan Altepe, Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarının özel öneminin bulunduğunu kaydetti.

Bursa'da Tabakhaneler bölgesi dönüşüme girdi!

Büyükşehir Belediyesi, Bursa'da yıllardır kangren halini alan ve bir türlü dönüştürülemeyen Tabakhaneler bölgesinin rehabilite edilmesine yönelik çalışmaları başlattı.

Sıcaksu Tabakhaneler Bölgesi riskli alan ilan edildi!

Sıcaksu Bölgesine yaptırılması planlanan 'Termal Kür Merkezi Projesi' ile mağdur olduklarını söyleyen Bursa Sıcaksu Tabakhaneler Yeniden Yapılandırma Derneği üyeleri, İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız'a yaşanan süreci aktardı.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki yıkımlar Mart'ta tamamlanacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında kalan son binanın Mart'ta yıkılacağını belirtti.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde 37 binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa’da 600 yıllık hanları çevreleyen 37 binanın yıkılmasıyla Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi tamamen ortaya çıktı. 

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Bursa'da, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'da hayata geçirilen kentsel tasarım projesi dahilinde çok katlı bir binanın yıkımı daha gerçekleşti. 

Bursa Hanlar Bölgesi'nde çok katlı binalar yıkılıyor! 

Bursa'da hayat geçirilen kentsel dönüşüm projesi çalışmaları dahilinde Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı'nda çok katlı binalar ortadan kaldırılıyor. 

Bursa Sıcaksu Bölgesi kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Bursa Sıcaksu Bölgesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için ihale yapıldı. 

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

Bursa'nın Hanlar Bölgesi'nde Cumhurbaşkanı kararıyla çalışmalar hızlandı!

Osmanlı'nın ilk başkent Bursa'da 14. yüzyılda oluşmaya başlayan, 16. yüzyılda han, bedesten ve çarşıların oluşumuna ilişkin gelişimini bitiren Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’ne eski ihtişamını kazandıracak tarihi projede kat edilen mesafe arttı.

Bursa Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi yatırımlarla büyüyor!

Bursa'nın gelişim bölgesinde yer alan Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi son 10 yılda yatırımlarla sanayi alanında büyüme kaydetti. OSB'de faaliyet gösteren firma sayısı bu dönemde iki kat artış kaydetti. 

Bursa Hanlar Bölgesi'nde yıkımlar başladı! 

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hanlar Bölgesi'nde yıkım çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Hanlar Bölgesi'ni kamufle eden binaları teker teker ortadan kaldırıyor.

Bursa Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi görücüye çıktı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon çalışmalarından biri olarak hayata geçirilecek ‘Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi’ yarışmasına katılan 35 proje, uzman isimlerden oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendiriliyor.

Bazı alanlar Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi oldu!

Bazı alanlar Bursa Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ilan edildi...

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki silüeti bozan yapılar yıkılıyor!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan, Bursa'da 700 yıldır "ticaretin kalbi" olan 480 dönümlük Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin etrafında tarihi silüeti bozan yapıların temizlenmesi için çalışmalar başladı.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

bursa tabakhaneler bölgesi Haberi

bursa tabakhaneler bölgesi

180 bin metrekarelik alanın 36 bin metrekaresinin Büyükşehir uhdesine geçtiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sıcaksu olarak anılan bölgeye birkaç gün içerisinde ofis açacaklarını ve temizlik ile çevre düzenleme çalışmalarının start alacağını açıkladı. Başkan Altepe, tabakhaneler bölgesindeki dönüşüm çalışmalarının tamamlandığında doğudan batıya kuzeyden güneye kadar şehrin her bir bölgesini olumlu yönde etkileyeceğini söyledi.


36 bin metrekarenin kamulaştırması tamam 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye bürokratlarıyla birlikte tabakhaneler bölgesinde incelemelerde bulundu. Bursa’nın yaşanabilir sağlıklı bir kent olması yolundaki çalışmaları hızla sürdürdüklerini ifade eden Başkan Altepe, bu kapsamda kentsel dönüşüm çalışmalarının özel öneminin bulunduğunu kaydetti. 


Tabakhaneler olarak anılan bölgede 135 işletme sahibiyle daha önce çalışma yapıldığını fakat işletme sahipleriyle yüklenici firma arasında aşılamayan sorunlar nedeniyle olaya Büyükşehir Belediyesi’nin dahil olduğunu kaydeden Başkan Altepe,...