29 / 04 / 2024

Siemens Gebze'ye Ar-Ge merkezi açtı!

Siemens Gebze'ye Ar-Ge merkezi açtı!

Siemens, dünyadaki 14'üncü Ar-ge merkezini Kocaeli Gebze'de, Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Teknokent'te açtı



Araştırma-Geliştirme Merkezi, 190 ülkede ticari faaliyetleri bulunan firmanın Türkiye'de Ankara'dan sonra ikinci Ar-Ge üssü oldu. Açılışta konuşan Siemens Kurumsal Teknolojiler Enerji Sektörü Direktörü Rainer Speh şunları söyledi: "Merkezin faaliyetleri arasında enerji iletim otomasyon sistemleri, enerji üretim yönetimi sistemleri, endüstriyel otomasyon panelleri ve bina otomasyon sistemleri bulunuyor. Türkiye'de yaklaşık  14 milyon öğrenci var. Bunların oldukça büyük bir çoğunluğu elektrik-elektronik, otomasyon ve yazılım konusunda uzman mühendisler olacak. Bu kaynakları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz ve değerlendireceğiz de."
Siemens Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Gelis de, "Bu merkezde geliştirilecek ürünler, Siemens'in faaliyet gösterdiği 190 ülkede pazara sunulacak" dedi.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Siemens'in 14'üncü Ar-Ge merkezi Gebze'de

Siemens, dünyadaki 14'üncü araştırma-geliştirme (Ar-Ge) merkezini Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Teknokent'te açtı. Merkez, 190 ülkede ticari faaliyetleri bulunan firmanın Türkiye'de Ankara'dan sonra ikinci Ar-Ge üssü oldu. Siemens Kurumsal Teknolojiler Enerji Sektörü Direktörü Rainer Speh, Ar-Ge merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, kurumsal teknolojiler bölümünün geleceğe güvenle baktığını, Türkiye'de faaliyete geçen Ar- Ge merkezinin başarılı projelere imza atacağına inandığını belirtti. Speh, kurumsal teknolojilerin 4 birimden oluştuğunu ve dünya çapında yaklaşık 6 bin çalışanı bulunduğunu ifade etti.
Sabah

Siemens Gebze'de teknoloji üretecek 190 ülkeye Türk tasarımı gidecek 
 
Siemens Kurumsal Teknolojiler şirketi, Türkiye'deki ikinci dünyadaki 14'üncü Ar-Ge merkezini Gebze Teknokent'te açtı. Merkezde ilk etapta 30 kişi çalışacak, bu sayı 2011'de 100'e çıkacak. Siemens Gebze'de; enerji iletim sistemleri, enerji üretim yönetimi sistemleri, bina otomasyon sistemleri gibi ürünler geliştirecek ve bunları 190 ülkede pazara sunacak.

DÜNYA çapında 6 bin çalışanı ile enerji iletim otomasyon sistemleri, enerji üretim yönetimi sistemleri, endüstriyel otomasyon panelleri ve bina otomasyon sistemleri geliştiren Siemens Kurumsal Teknolojiler Bölümü, dünyadaki 14'üncü araştırma-geliştirme (Ar-Ge) merkezini Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) Teknokent'te açtı. Merkez, 190 ülkede ticari  faaliyetleri bulunan firmanın Türkiye'de Ankara'dan sonra ikinci Ar-Ge üssü oldu.
100 kişi çalışacak
Gebze Ar-Ge merkezinin açılışında konuşan Siemens Kurumsal Teknolojiler Enerji Sektörü Direktörü Rainer Speh, kurumsal teknolojiler bölümünün, Gebze Ar-Ge merkezi ile başarılı projelere imza atacağına inandığını belirtti. Siemens Kurumsal Teknolojiler Bölümü'nün 4 birimden oluştuğunu ve dünya çapında 6 bin çalışanı bulunduğunu ifade eden Speh, "Kurumsal Teknolojiler Bölümü; Siemens'in faaliyet gösterdiği enerji, endüstri ve sağlık sektörleri için araştırma ve geliştirme faaliyeti yürütüyor. Gebze'de ilk aşamada 30, 2011 yılı sonunda da 100 kişinin çalışması öngörülüyor" dedi.
Potansiyel büyük
Türkiye'nin Ar-Ge alanında sahip olduğu potansiyele dikkati çeken Speh, "Türkiye'de yaklaşık 14 milyon öğrenci var. Bunlar içinde elektrik-elektronik, otomasyon ve yazılım konusunda uzman mühendisler çıkacak. Bu kaynakları en iyi şekilde değerlendirmeliyiz ve değerlendireceğiz" diye konuştu. Siemens A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Gelis ise merkezin sadece Siemens için  değil, Türkiye için de önemli olduğunu vurguladı.
Teknoloji ihracatı
Hüseyin Gelis, "Siemens'in Ar-Ge merkezlerinden ikisini Türkiye'de kurmasının arkasında Türkiye'deki kaliteli mühendislik hizmetleri ve yetkin mühendislik kaynakları var" ifadelerini kullandı. Siemens'in Gebze'de Türkiye'ye ve yurt dışındaki diğer Siemens şirketlerine teknoloji geliştirip ihraç edeceğini kaydeden Gelis; Siemens Türkiye'nin geliştireceği ürünlerin, Siemens'in faaliyet gösterdiği 190 ülkede pazara sunulacağını bildirdi. Gebze OSB'deki Teknokent alanı içinde hizmet veren Siemens Ar-Ge merkezi, yaklaşık 150 bin Euro'ya mal oldu.

Siemens, dünyada Ar-Ge'ye 3.8 milyar Euro yatırıyor

DÜNYA devi Siemens; cirosunun yaklaşık yüzde 5'ini Ar-Ge yatırımları için harcıyor. Firmanın 2008 yılı Ar-Ge bütçesi 3.8 milyar Euro oldu. Bu rakam, tüm Türkiye'de bir yıl boyunca yapılan Ar-Ge harcamasına eşit. Siemens Kurumsal Teknolojiler Direktörü Erdem Alptekin, "Ülkelerin Ar-Ge harcamalarının GSYH'ye (yurt içi hasıla) oranına baktığımızda, Türkiye'nin kat edeceği uzun bir yol olduğunu görmekteyiz. İsrail'in Ar-Ge  harcamaları GSYH'sinin yüzde 4.5'i, Japonya'nın harcamaları GSYH'sinin yüzde 3'ü" dedi.
Hürriyet


Geri Dön