02 / 05 / 2024

Sıfır gecekondu projesinde Türkiye'nin desteğini bekliyoruz! 

Sıfır gecekondu projesinde Türkiye'nin desteğini bekliyoruz! 

Ticaret Bakanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen Türkiye-Cibuti Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısında konuşan Cibuti Dışişleri Bakanı Mahmud Ali Yusuf, sıfır gecekondu projesi kapsamında Türkiye'nin desteğini beklediklerini vurguladı...



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ticaret Bakanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen Türkiye-Cibuti Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısının açılışında konuşma yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Turhan, Türkiye'nin dost ve kardeş ülke Cibuti ile ilişkilerini her alanda geliştirmeye büyük önem verdiğini söyledi.

Turhan, Türk firmalarının Cibuti'de bugüne kadar 152,5 milyon dolar değerindeki 17 inşaat projesini üstlendiklerini belirtti. Turhan, gelecekte de bu alandaki projelerin artarak devam edeceğine inandığını belirtti. 

Cahit Turhan, "Türkiye-Cibuti ikili ilişkilerimizin geliştirilmesi yönünde atılan adımların biri de Ambouli Dostluk Barajı Projesidir. Tamamı ülkemizce yapılan, hibeyle Cibuti'de inşa edilen Ambouli Dostluk Barajı'nın, bölgede yaşanan sel felaketlerinin önlenmesinde, şehrin içme suyu ihtiyaçlarının karışlanmasında ve Cibutili kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntıların minimize edilmesinde faydalı olacağına inanıyoruz. Barajın açışının 2020 içinde yapılmasını planlıyoruz" diye konuştu.

Cibuti Dışişleri Bakanı Mahmud Ali Yusuf da iki ülkenin Cumhurbaşkanlarının karşılıklı ziyaretlerinin ve görüşmelerinin, ilişkiler açısından dönüm noktası olduğunu ifade etti. Mahmud Ali Yusuf, konut meselesiyle ilgili olarak, "sıfır gecekondu projesi" kapsamında Türkiye'nin desteğini beklediklerine dikkat çekti. 


Geri Dön