01 / 05 / 2024

Sıfırdan proje yapmayın, yarım projeleri bitirin!

Sıfırdan proje yapmayın, yarım projeleri bitirin!

AK Parti'nin Kızılcahamam kampında bitmeyen projelerin huzursuzluk meydana getirdiği ifade edildi. Sunumda, "Sıfırdan proje yapmayın. Yüzde 40’ı yapılan projeleri dondurun yüzde 70’i yapılanları tamamlayın" denildi.



AK Parti’nin Kızılcahamam kampında yapılan sunum ve istişare toplantılarında tasarruf uyarısı ön plana çıktı. Basına kapalı gerçekleşen toplantılarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Özhaseki ile Çiğdem Karaaslan sunumlar yapıp belediye başkanlarının isteklerini dinledi.

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; gerçekleşen sunumlarda özellikle yeni belediye başkanlarına yeni yapacakları harcamalara dikkat etmeleri ve yeni borçlanma yapmamaları için uyarıldı. Başkanlardan özellikle 2020 yılına kadar sıfırdan proje yapmamaları istendi.

Bitirilmeyene odaklanın

Düzenlenen sunumlarda “Bitirtilemeyen çok proje var. Uzayan, tamamlanmayan projeler tepki çekiyor. Sıfırdan proje yapmayın. Yüzde 40’ı yapılan projeleri dondurun, yüzde 70 ve fazlası yapıldıysa öncelikle bu projeleri bitirin” talimatı verildi.

Örgütlere alan bırakmayın

Toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, başkanlara önemli uyarılarda bulundu. Uyuşturucu kullanımına dair yapılan saha araştırması ile ilgili de bilgi veren Soylu, uyuşturucunun en çok ev, metruk bina ve parklarda kullanıldığını söyledi. Soylu, “Uyuşturucu kullanıcıları maddeyi yüzde 40 oranında kendi evlerinde kullanıyor. İkinci olarak da yüzde 24 oranında metruk binalarda uyuşturucu kullanımı tespit ettik. Üçüncüsü ise parklarda. Belediye Başkanlarından bu hususlarda dikkatli olmalarını istiyoruz. Metruk binalara yoğunlaşın. Metruk bina bırakmayın, boşsa yıkın. Bu sizin sorumluluğunuzda. Bu konu ile özellikle ilgilenmenizi istiyoruz” diye konuştu. Bakan Soylu, belediye başkanlarına “Bölgelerde terör örgütüne alan bırakmayın” diye konuştu. 

Güvenlik sağlandı

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, sunumda 4 yerel seçimin kıyaslamasını yaptı. Seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulunan Özhaseki, “İttifaklar yarışında karşı tarafta görünen 4 benzemez partinin birçok il ve ilçede bir araya gelmesine rağmen AK Parti’nin MHP ile yaptığı Cumhur İttifakı bazı aksamalara rağmen genel itibariyle hüsn-ü kabul gördü ve başarılı oldu. Cumhur İttifakı bu seçimde açık ara birinci olmuştur” ifadelerini kullandı.  Beka meselesinin toplum nezdinde karşılık bulduğunun altını çizen Özhaseki “Doğu ve Güneydoğu’da güvenlik tam anlamıyla sağlandı. Teröristlerin yakıp yıktığı yerlerde, devlet eliyle zararlar giderildi. Vatandaşlar partiye yöneldi ve toplamda 47 belediye HDP’den alındı” açıklamasında bulundu.

Dikey mimariye müsaade yok!


Geri Dön