27 / 04 / 2024

Sigorta sektörü ilk altı ayda yüzde 19 artış gösterdi!

Sigorta sektörü ilk altı ayda yüzde 19 artış gösterdi!

Yılın ilk 6 ayında sigorta sektöründe 33.2 milyar liralık prim üretildi. Axa Sigorta Üst Yöneticisi Yavuz Ölken sigorta pazarındaki güncel gelişmeleri değerlendirdi.



Sigorta sektöründe yılın ilk 6 ayında yüzde 19 artışla 33.2 milyar liralık prim üretildi. Axa Sigorta Üst Yöneticisi Yavuz Ölken sigorta pazarındaki güncel gelişmeleri anlamak için bugün sadece primlere bakarak değerlendirme yapmanın yanıltıcı olacağını söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, sigorta sektöründe 6 aydır büyüme olmuyor.  Yavuz Ölken, prim artışlarının esas olarak enflasyondan kaynaklandığını ifade ederek şunları söyledi: 

“Müşteri sayısı büyümüyor. Örneğin lokomotif sigortalardan olan kaskoda yüzde 10 düşüş var. Kaskoda yenileme oranı da yüzde 70’lerde. Sistem dışına çıkıyor insanlar. Risk algısı insanlarda öncelikli değil. İlk vazgeçilen alan sigorta oluyor. Özellikle bireysel sigortalarda daha çok sızıntı var. Ticari ve kurumsalda ise sızıntı az. Bütün bunları daha şeffaf şekilde tartışabilmek lazım. Penetrasyon kaskoda yüzde 25-26, konutta yüzde 27-28, DASK’ta yüzde 50. Sigortalı sayısını artırmalıyız. Verimli bir altı ay olmadı. Ekonomik gelişmeler de bu tür sorunların hızını artırdı. Sektör olarak kendimize de bakmalıyız. Biz buna hazır mıydık, maliyetler konusunda yeterince önlemler aldık mı diye sorular sormalıyız. Bugünlerde ise yavaş yavaş toparlanıyoruz. Verimlilik öne çıkmaya başladı. Optimum fiyatlar oluşacaktır.”

Axa Sigorta’nın, sektörün içinden geçtiği bu zorlu döneme iyi bir hazırlıkla başladığını ve bunun sonuçlarını da aldıklarını söyleyen Ölken, şu bilgileri verdi: “Bu nedenle daha çok tercih edilir hale geldik. Yangın ve kaskoya odaklandık. Tamamlayıcı sağlıkta çok iyi durumdayız. 700 sağlık merkeziyle anlaşmalıyız. 2 saatte bir güncellenen verilerle çalışıyoruz. 8 ayda 40 şehir gezdik. 2.5 milyon yaşayan müşteriye ulaştık. Prim artışında yıllık hedefimiz ise yüzde 21. Teknik kârlılığımız da iyi olacak.”

 


Geri Dön