09 / 05 / 2024

Sigorta primleri

Sigorta primleri

Yılın ilk 6 ayında sigorta sektöründe 33.2 milyar liralık prim üretildi. Axa Sigorta Üst Yöneticisi Yavuz Ölken sigorta pazarındaki güncel gelişmeleri değerlendirdi.

Sigorta primlerine tavan fiyat geliyor!

Hükümet sigorta primlerini düşürmek için çalışma başlattı. Buna göre taban ve tavan fiyat uygulaması ile sigorta kapsamına giren muafiyetlerin artırılması modeli üzerinde duruluyor.

Sigorta primleri yükselecek mi? Anadolu Sigorta Genel Müdürü açıkladı!

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, sigorta primlerindeki yüksek artışların devam edeceği konusunda açıklamalarda bulundu. Tuğtan, özellikle ticari sigorta poliçelerinde önemli bir fiyat artışının beklendiğini ifade ederek, bu artışın yüzde 70 ile 200 arasında olabileceğini vurguladı.

Vergi affı hangi borçları kapsar? Vergi affı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından ülke genelinde bir vergi affının gündemde olduğunu duyurdu. Vergi affı kapsamında, vergi borçları yanı sıra sigorta primleri (SGK ve Bağ-Kur) ile idari para cezaları gibi ödemelerin de yeniden yapılandırılacağı belirtildi.

65 yaş maaşı, engelli aylığı, kıdem tazminatı tavanı tek tek hesaplandı! Maaşlarda deprem! Hangi maaş kaç TL olacak?

65 yaş üstü aylıkları, engelli aylığı, isteğe bağlı sigorta primleri asgari ücret zammıyla tek tek artacak. Peki hangi maaş kaç TL olacak?

Trafikte çok sık kaza yapan kötü sürücüler yandı? Trafik sigorta primleri yüzde 200 zamlanacak!

Trafikte araç kullanırken kurallara uymayan veya çok sık kaza yapan sürücüler bundan sonra yandı. Zorunlu Trafik Sigortası yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre kaza sayısı fazla olan sürücüler yüzde 200’e varan oranla sigorta primlerini zamlı ödeyecek.

2023 sigorta primleri! 2023 SGK primi ne kadar ödenecek? 4A isteğe bağlı sigorta primi ne kadar 2023?

Sigorta primlerini ödeyen vatandaşlar, 2023 yılındaki sigorta primlerini araştırıyor. İşte 2023 sigorta primlerine dair detaylar!

Resmi Gazete'de yayımlandı! SGK çalışanlarına müjde

SGK Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Sigorta Primleri ile taşra teşkilatının 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa bağlı personeline mesai dışı çalışma bedeli ödenmesine karar verildi.

Evde çalışanlara emeklilik imkanı! Primlerde güncelleme! 10 günden az çalışırsanız…

Asgari ücretin yükselmesi ile ev işlerinde çalışanların sigorta primleri de güncellendi. İşte detaylar!

2023 Trafik sigorta primleri ne kadar olacak?

Kasıtlı olmasa bile herhangi bir kaza durumunda, ortaya çıkan maddi zararı karşılamak amaçlı çıkarılan trafik sigortası, her yıl olduğu gibi 2023 yılına girerken yine ‘zam gelecek mi? 2023 Trafik sigorta primleri ne kadar olacak? Fiyatları ne kadar olacak?’ sorularının yanıtları merak ediliyor

Borcu olanlar dikkat! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Vergi cezaları, sigorta primleri, KYK borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Milyonlarca vatandaşa müjde! O borçlar siliniyor!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ve Vergi Cezaları ve Sigorta Primleri Dahil Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

2021 SGK primleri ve ödenek tutarları belli oldu!

2021'e ilişkin sigorta primleri ve ödenek tutarları belirlendi. Ev hizmetlerinde 10 günden az çalışanın primi 447 TL oldu. İsteğe bağlı sigortada en düşük prim 1.144 TL olarak belirlendi.

1177 liralık ücret desteğinden yararlananlar dikkat!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, Kovid-19 karşı önlemler içeren düzenlemeyle ilgili "Nakdi ücret desteğinden yararlanan çalışanlarımız, Genel Sağlık Sigortalı sayılacak ve sigorta primleri İşsizlik Fonu'ndan karşılanacak." dedi.

Apartmana kesilen cezayı kim öder? 

Posta yazarı Tamer Heper, Binamızdaki apartman görevlisinin aylıkları ve sigorta primleri için aidat toplanıyor. Ancak yönetici çalışanın sigorta primlerini ödememiş. Bu durum ortaya çıkınca incelemeye alındık. Şimdi para cezası bekliyoruz. Peki bu cezayı kim ödeyecek?' sorusunu yanıtladı.

Sigorta primleri Haberi

Sigorta primleri

Sigorta sektöründe yılın ilk 6 ayında yüzde 19 artışla 33.2 milyar liralık prim üretildi. Axa Sigorta Üst Yöneticisi Yavuz Ölken sigorta pazarındaki güncel gelişmeleri anlamak için bugün sadece primlere bakarak değerlendirme yapmanın yanıltıcı olacağını söyledi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, sigorta sektöründe 6 aydır büyüme olmuyor.  Yavuz Ölken, prim artışlarının esas olarak enflasyondan kaynaklandığını ifade ederek şunları söyledi: 

“Müşteri sayısı büyümüyor. Örneğin lokomotif sigortalardan olan kaskoda yüzde 10 düşüş var. Kaskoda yenileme oranı da yüzde 70’lerde. Sistem dışına çıkıyor insanlar. Risk algısı insanlarda öncelikli değil. İlk vazgeçilen alan sigorta oluyor. Özellikle bireysel sigortalarda daha çok sızıntı var. Ticari ve kurumsalda ise sızıntı az. Bütün bunları daha şeffaf şekilde tartışabilmek lazım. Penetrasyon kaskoda yüzde 25-26, konutta yüzde 27-28, DASK’ta yüzde 50....