28 / 04 / 2024

Trafikte çok sık kaza yapan kötü sürücüler yandı? Trafik sigorta primleri yüzde 200 zamlanacak!

Trafikte çok sık kaza yapan kötü sürücüler yandı? Trafik sigorta primleri yüzde 200 zamlanacak!

Trafikte araç kullanırken kurallara uymayan veya çok sık kaza yapan sürücüler bundan sonra yandı. Zorunlu Trafik Sigortası yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre kaza sayısı fazla olan sürücüler yüzde 200’e varan oranla sigorta primlerini zamlı ödeyecek.



Zorunlu Trafik Sigortası’na ilişkin yönetmelikte değişiklik yapıldı. 15 Nisan 2023 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek değişikliklere göre, ödenecek prim tutarları hasar durumuna göre farklılık gösterecek.

Trafikte çok sık kaza yapan kötü sürücüler yandı? Trafik sigorta primleri yüzde 200 zamlanacak!

Sözkonusu yönetmelikte yapılan yeni düzenlemelere göre, hasar durumunda prim oranları yükseltilirken, hasarsızlık prim oranlarında ise indirime gidildi. Buna göre, çok kaza yapan sürücüler başka bir ifade ile sigorta sektöründe ‘kötü sürücü’ olarak kabul edilen sigortalıların ödeyeceği trafik sigortası prim tutarı yüzde 200’e varan oranlarda artırılabilecek. Ayrıca elektrikli araç kullananlara ise Zorunlu Trafik Sigortası’nda yüzde 10 indirim uygulanacak.

Ekonomi Gazetesi’nden Hüseyin Gökçe’nin haberine göre, Zorunlu Trafik Sigortası’nda yapılan yeni değişiklikler 15 Nisan 2023’ten itibaren geçerli olacak. Yeni düzenlemeler sonucu zorunlu trafik sigortasında daha önce hasar ve hasarsızlık durumuna göre 7 olan basamak sayısı 9’a çıkarıldı.  


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön