29 / 04 / 2024

Vergi affı hangi borçları kapsar? Vergi affı nedir?

Vergi affı hangi borçları kapsar? Vergi affı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından ülke genelinde bir vergi affının gündemde olduğunu duyurdu. Vergi affı kapsamında, vergi borçları yanı sıra sigorta primleri (SGK ve Bağ-Kur) ile idari para cezaları gibi ödemelerin de yeniden yapılandırılacağı belirtildi.



VERGİ AFFI HANGİ BORÇLAR İÇİN GEÇERLİDİR?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, kamu alacaklarını yeniden yapılandırmayı hedefleyen bir kanun teklifi üzerinde çalıştıklarını duyurdu. Erdoğan, konuyla ilgili olarak aşağıdaki ifadeleri dile getirdi:

"Ülkemizde vergi daireleri, gümrük müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, belediyeler, il özel idareleri, yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları gibi çeşitli kamu kurumlarına olan borçların yapılandırılması amacıyla bir kanun teklifi hazırlığı içindeyiz. Bu teklif, vatandaşlarımızın ve işletmelerimizin vergi ve prim gibi kamu borçlarına ilişkin yükümlülüklerini, cezaları olmaksızın düzenlemeyi amaçlamaktadır. Öngördüğümüz düzenleme ile birlikte, bu borçların belirli bir oranda güncellenerek taksitler halinde ödenmesine olanak sağlayacağız. Ayrıca, vergi ve prim davaları da bu kapsamda yer alacak, bu sayede taraflara ihtilaflarını sonlandırma imkânı sunulacaktır. Matrah artırımı ve işletme kayıtlarının düzeltilmesi gibi hususları da içeren düzenleme ile vergi sisteminin daha adil ve etkin bir şekilde işlemesi hedeflenmektedir. Aynı zamanda vergi, ceza ve faiz gibi borçlarınız için özel bir çözüm sunuyoruz. 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan vergi, ceza ve faiz gibi borçlarınızdan sadece bir defaya mahsus olmak üzere vazgeçiyoruz.”

 Vergi affı hangi borçları kapsar? Vergi affı nedir?

YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİSİ VERGİ AFFINA GİRİYOR MU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Öğrenim Kredisi hakkında da şunları dile getirdi: "Bilindiği üzere, yükseköğrenim kredi borçlarının endekse bağlı olarak artışına son verilmişti. Bu sayede gençlerimiz, aldıkları kredi miktarını aşmayacak şekilde geri ödeme yapma imkanına sahip oldular. Ayrıca, geçmişte oluşan borçlarda endeksle oluşmuş olan kısmı da silmiştik. Bu kapsamlı düzenleme ile artık endeks dışındaki borçlar da yeniden yapılandırılarak taksitler halinde ödenmesine olanak tanıyoruz. Bu yeni uygulamayla birlikte, öğrenim kredisi alan bireylerin daha esnek ve sürdürülebilir bir geri ödeme planı oluşturmaları mümkün olacak."

Vergi artışları bütçeye yansıdı! Temmuzda 450 milyar liralık vergi tahsilatı yapıldı!

Mirasçıya kalan ev için emlak vergisi ödemek zorunda mı?

Emlak vergisi ödenirken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?


Geri Dön