02 / 05 / 2024

Vergi affı paketinde kimler var? Sigorta prim borçlarını da kapsayacak mı?

Vergi affı paketinde kimler var? Sigorta prim borçlarını da kapsayacak mı?

Toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren vergi borcu affının geniş kapsamlı olması bekleniyor. Peki pakette kimler ve hangi borçlar yer alacak?  Kapsama girenler borç yapılandırmasını nasıl yapacak?



Kamuya olan farklı türden vergi ve borçların dahil edilmesi beklenen vergi borcu affı haberiyle birlikte, pek çok soru oluştu.   Vergiden ceza ve prim borçlarına devlete olan çeşitli türde borçları içermesi beklenen yapılandırma paketi, 2022 yılı 31 Aralık  tarihine kadar olan bütün borçları kapsayacak.

Gelecek hafta kabinede görüşülmesi beklenen pakette, vergi, sigorta primi borçlarının yanı sıra adli ve idari cezalar da kapsam içinde yer alacak.

Belediyelere olan ev vergisi gibi borçların, su ve öğrenim kredisi borçlarının yer alması beklenen pakette, şirketlere matrah artırımı ile kasa ve stok affı olanağı bulunacak.

 Vergi affı paketinde kimler var? Sigorta prim borçlarını da kapsayacak mı?

FAİZLER  SİLİNECEK

Borçta anaparaya eklenmiş olan faiz ve gecikme faizi borçları büyük ölçüde silinecek. Daha önceki yapılandırmada da yapıldığı gibi peşin ve taksitli ödeme yapma olanağının bulunacak.

Borcunu peşin ödeyeceklere ise yüzde 90’a varan oranda faiz silinirken, belirli tutardan daha düşük borçlar ise bütünüyle silinebilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön