15 / 05 / 2024

Vergi affı paketinde kimler var? Sigorta prim borçlarını da kapsayacak mı?

Vergi affı paketinde kimler var? Sigorta prim borçlarını da kapsayacak mı?

Toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren vergi borcu affının geniş kapsamlı olması bekleniyor. Peki pakette kimler ve hangi borçlar yer alacak?  Kapsama girenler borç yapılandırmasını nasıl yapacak?



Haftaya kabinede görüşülmesi beklenen yapılandırma paketi şubat ortalarına doğru yasalaşabilir.

 Yapılandırmaya, vergi borçları; maliyeye olan vergi borçları, henüz kesinleşmemiş veya dava süreci devam eden cezalar, Kredi Yurtlar Kurumu’ndan kullanılmış öğrenim kredileri, motorlu taşıt vergisi, trafik, nüfus, askerlik cezaları, gümrük cezaları, otoyol ve köprülerden kaçak geçiş ücretleriyle cezaları ile sosyal güvenlik kurumu tarafından takip edilen sigorta primlerini kapsayacağı öngörülüyor.

 Vergi affı paketinde kimler var? Sigorta prim borçlarını da kapsayacak mı?

YAPILANDIRMA NASIL OLACAK?

Yapılandırmadan faydalanmak için ilgili alanda güncel borcunu sorguladıktan sonra, yapılandırma yapabilirsiniz.

NTV’nin haberine göre güncel borcu bulunan kişiler, duyurulacak tarihlerde dilekçe ile ilgili devlet kurumlarına giderek veya mail yoluyla, internet üzerinden T.C kimlik numaralarını kullanarak başvuruda bulunabilecek.

ÖNCE BORÇ SORGULAMASI YAPIN

Vergi borç yapılandırmasından faydalanmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler, başvurusunu internet üzerinden yapabilecek.  Borç yapılandırması için kişi, kurumların ya da kuruluşların ilk olarak ödemeleri gereken ücreti sorgulayarak borçları olup olmadığını ve miktarını öğrenmeleri gerekecek.

 Vergi affı paketinde kimler var? Sigorta prim borçlarını da kapsayacak mı?

Eğer mevcut bir borç bulunuyorsa, taksitlendirme ya da faiz önemli oranda düşürülerek peşin ödeme söz konusu olacak.

İNTERNETTEN BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Eğer internetten başvuru yapılacaksa, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinden gerçekleştirilecek.

Bu işlemi gerçekleştirmek için Gelir Dairesi Başkanlığı resmi web sayfasına girerek, ardından ‘’İnternet Vergi Dairesi’’ ekranını açarak  gerekli bilgiler sırayla tamamlanır.

Ekranda yer alan İletişim bilgisi, adres ve kişisel bilgiler yazıldıktan sonra, yapılandırma başvurusunu tamamlamış olacaksınız.  Hangi borcu yapılandırmak istiyorsanız ilgili vergi dairesini işaretledikten sonra, işlemin son aşamasında ise forma onay verdiğinizde işleminiz tamamlanmış olacak.

Sözleşmeli çalışan nasıl kadroya geçebilir? Sözleşmeliye kadro düzenlemesi kimleri kapsıyor?

Kaskoya ekonomik seçenekler var mı? Maliyeti kaç lira?

Ev sahibi, ‘evi sattım’ diyerek kiracıyı çıkarabilir mi?

EYT'de prime takıldıysanız bir çare daha var! Bu yöntem hiç aklınıza gelmemiş olabilir!

Bazı emekliler daha şanslı! 2023’te emekli olanlar ne kadar maaş alacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön