29 / 04 / 2024

Sözleşmeli çalışan nasıl kadroya geçebilir? Sözleşmeliye kadro düzenlemesi kimleri kapsıyor?

Sözleşmeli çalışan nasıl kadroya geçebilir? Sözleşmeliye kadro düzenlemesi kimleri kapsıyor?

Sözleşmeli personele kadro verilmesini içeren kanun teklifi dün TBMM’den geçti. Gerekli şartları taşıyan 458 bin 615 çalışan, düzenlemeyle birlikte kadroya kavuşurken,  memur olmak isteyenler, kanunun yürürlüğe girmesinin ardından 30 gün içinde başvuru yapma hakkına sahip.  Peki sözleşmeli çalışanla



Sözleşmeli çalışan binlerce personele kadroya geçme yolu açıldı. TBMM’de yasalaşan düzenlemeyle, sözleşmeli personelin nasıl kadroya geçeceğinin kuralları da belirlenmiş oldu. Peki sözleşmeliler nasıl kadroya geçebilir? Kadroya girme şartları neler?

Çalışanları ilgilendiren konularda son dönemde atılan adımlardan EYT düzenlemesi ve 3600 ek göstergeden sonra, sözleşmeliye kadro kanunu  daTürkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'ndan görüşülerek onaylandı.

 Sözleşmeli çalışan nasıl kadroya geçebilir? Sözleşmeliye kadro düzenlemesi kimleri kapsıyor?

Sözleşmeli personelin kadrolu olma şartlarını belirleyen kanuna göre, Diyanet İşleri Başkanlığının taşra teşkilatında açıktan vekil imam-hatip ve vekil müezzin-kayyım olarak çalışan ve  gerekli şartları taşıyanların, Başkanlık tarafından duyurulacak yerlerde görevlendirilmek üzere imam-hatip ve müezzin-kayyım unvanıyla memur kadrolarına atamaları yapılabilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön