14 / 05 / 2024

Sözleşmeli çalışan nasıl kadroya geçebilir? Sözleşmeliye kadro düzenlemesi kimleri kapsıyor?

Sözleşmeli çalışan nasıl kadroya geçebilir? Sözleşmeliye kadro düzenlemesi kimleri kapsıyor?

Sözleşmeli personele kadro verilmesini içeren kanun teklifi dün TBMM’den geçti. Gerekli şartları taşıyan 458 bin 615 çalışan, düzenlemeyle birlikte kadroya kavuşurken,  memur olmak isteyenler, kanunun yürürlüğe girmesinin ardından 30 gün içinde başvuru yapma hakkına sahip.  Peki sözleşmeli çalışanla



Bu grupların unvanlı memur kadrosuna atanması için düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde başvuruda bulunmaları,  Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) yeterli puanı almış olmaları, sözlü ya da uygulamalı sınavda başarılı sağlamış olmaları gerekiyor.

KADRO ŞARTLARI NELER?

Düzenlemeye göre, memur kadrolarına atananların 4 yıl süresince başka kamu kurum ve kuruluşlarına nakli yapılamazken, yabancı uyrukluların, Milli Eğitim Bakanlığında norm kadro sonucu ortaya çıkan öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmen istihdam edilerek kapatılamaması durumunda öğretmenlerin, hizmetine kısmi zamanlı olarak ihtiyaç olacakların, Adli Tıp Müessesesi uzmanlarının, Devlet konservatuvarlarında sanatçı öğretim üyeleri ile İstanbul Belediyesi Konservatuvarı sanatçılarına ek olarak, dış kuruluşlarda ve yurt dışı teşkilatlarında belirli bazı hizmetlerde görevlendirilecek personelin de zorunlu hallerde sözleşme ile istihdamları gerçekleşebilecek.

Sözleşmeli çalışan nasıl kadroya geçebilir? Sözleşmeliye kadro düzenlemesi kimleri kapsıyor?

Sözleşmeli personel seçiminde yapılacak sınavlar ve istisnaları, bunlara ödenebilecek ücretlerin üst sınırları ile iş sonu tazminatı miktarı, pozisyon unvan ve nitelikleri, kullandırılacak izin miktarı, pozisyonların iptali, sözleşme fesih durumları, istihdama dair hususlar ile yurt dışı teşkilatlarında görevlendirilecek personel için ayrıca olmak üzere sözleşme esas ve usuller Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek.

3 YIL BOYUNCA AYNI YERDE GÖREV YAPMA ZORUNLULUĞU

Ataması yapılanlar, can güvenliği ve sağlık sebepleri dışında, 3 yıl süreyle başka bir yere atanamayacak. Memur kadrolarına atananların aynı yerde en az 1 yıl daha görev yapmak zorunluluğu bulunuyor.

Bu çerçevede, memur kadrolarına atanmış olanların, sözleşmeli personel olarak geçirdikleri hizmet süreleri, öğrenim durumuna bağlı olarak yükselebilecekleri dereceleri aşmamak kaydıyla kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinin tespitinde kullanılacak.

Kaskoya ekonomik seçenekler var mı? Maliyeti kaç lira?

Ev sahibi, ‘evi sattım’ diyerek kiracıyı çıkarabilir mi?

EYT'de prime takıldıysanız bir çare daha var! Bu yöntem hiç aklınıza gelmemiş olabilir!

Bazı emekliler daha şanslı! 2023’te emekli olanlar ne kadar maaş alacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön