29 / 04 / 2024

Sözleşmeli personellere kadro yolu açıldı! Kadro düzenlemesi meclisten geçti

Sözleşmeli personellere kadro yolu açıldı! Kadro düzenlemesi meclisten geçti

Kamu kurumlarında çalışan ve sayıları 458 bin 615 olan sözleşmeli personeli ilgilendiren  kadro düzenlemesi Meclis’ten geçerek yasalaştı. Artık kadrolu olabilecekler.




Sözleşmeli  kamu personeli de kadrolu personel hakkına kavuşacak. 1 ay içinde müracaat edenlerin atamaları yapılmış olacak.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-Sen arasında gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde  6. Dönem Toplu Sözleşme ile birlikte imza altına alınan, 13 Ocak 2023 tarihinde ise Meclis’e sunulan kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini de içeren kanun teklifi Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşmış oldu.Söz konusu kadroyla ilgili düzenlemeyle 28 Kasım 2022’den önce sözleşmeli olarak göreve başlayanlar, herhangi bir bekleme süresine tabi olmadan, doğrudan bulundukları kurumlarda memur kadrosuna geçme hakkına sahip olacak.Bu durumda görev yapanlar  memurluğa geçmelerinin ardından 1 yıl süreyle aynı kadroda çalıştıktan sonra tayin hakkını elde edebilecekler.


DÜZENLEME KAPSAMINA KİMLER GİRİYOR?

Kamu sektöründe çalışan sözleşmeli personeller; görevde yükselme, unvan değişikliği, memuriyet güvencesi ve tayin imkanı gibi haklara artık sahip olacaklar. Kadroya geçişler kişinin kend kararına bağlı olacak. Kadroya geçmek istemeyen sözleşmeli personel hakları,  görevi sona erene kadar şahsa bağlı olarak korunacak. 4B’li personel, mahalli idareler personeli, teşkilat kanunlarına dayalı çalışan sözleşmeli personel, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, vekil imam, hatip ve müezzin kayyumlar ile vekil ebe ve hemşireler de meclisten geçerek yasalaşan bu düzenlemenin kapsamında yer alıyor. 
Peki bu düzenlemeye başvurmak için tanınan zaman ne kadar?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön