16 / 05 / 2024

Sözleşmeli personellere kadro yolu açıldı! Kadro düzenlemesi meclisten geçti

Sözleşmeli personellere kadro yolu açıldı! Kadro düzenlemesi meclisten geçti

Kamu kurumlarında çalışan ve sayıları 458 bin 615 olan sözleşmeli personeli ilgilendiren  kadro düzenlemesi Meclis’ten geçerek yasalaştı. Artık kadrolu olabilecekler.



 

DİKKAT! BAŞVURU SÜRESİ 1 AY

Kamu hizmetlerinde herhangi bir aksama yaşanmaması için kadroya geçecek mahalli idareler personeli, yalnızca mahalli idareler arasında nakil yapabilme imkanını elde edecek. Diğer sözleşmeli personel ise sözleşmeli statüdeki sürelere dahil 4 yıllık hizmetini doldurduktan sonra nakil hakkına sahip olabilecek. Düzenleme yürürlüğe girdikten sonra kamuya giren sözleşmeli personel, 3 yıl görev yaptıktan sonra memur kadrolarına atamaları yapılacak.. Atamaları yapıldıktan sonra da 1 yıl süreyle kurum içi veya kurumlar arası nakil yasağına tabi olacak (3+1 modeli). Böylece hem sözleşmeli personelin artık kadro problemi olmayacak hem de kamu hizmetleri aksamadan işleyecek. Sözleşmeli olarak görev yapan kamu personelinin atamaları yasa yürürlüğe girdikten sonra 1 ay içinde müracaat ettikleri zaman 60 gün içinde gerçekleştirilebilecek.
 

Promosyonda acele eden başını taşlara vuracak! Ziraat Bankası promosyonda ipleri kopardı! İşte Ziraat Bankası promosyonu

İŞKUR müjdeleri peş peşe veriyor! Acilen DSİ'de çalışacak personel aranıyor! Hemen göz atın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön