14 / 05 / 2024

Sözleşmeli personelin kadro düzenlemesinde takvim belli oldu! Masada 4 formül var

Sözleşmeli personelin kadro düzenlemesinde takvim belli oldu! Masada 4 formül var

Kamuda çalışan 500 binden fazla sözleşmeli personel için ekim ayı kritik olacak. 3600 ek gösterge sorununun çözülmesiyle gündeme gelen sözleşmeli personelin şartlarında yapılacak iyileştirme için yol haritası netleşmeye başlarken, masada 3+1 formülü var.



Kadro bekleyen sözleşmeli personel için gözler ekim ayına döndü. Meclis açılınca mali ve özlük haklarla ilgili yasa için harekete geçilmesi bekleniyor. Açıklama geçtiğimiz günlerde, AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu tarafından yapıldı. Akbaşoğlu, "Ekim ayında Meclis açıldığında gündemimize sözleşmeli personelin mali sosyal haklarının ele alınması ve kadro hakkının ele alınması suretiyle yasayla netleştirilerek daimileştirilmesi söz konusu olmakta" ifadelerini kullandı.

TOPLU SÖZLEŞMEDE YER ALMIŞTI
Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşmesi'nde tıpkı 3600 ek gösterge gibi kamuda çalışan sözleşmeli personelin kadro meselesi de dahil olmak üzere sözleşmeliler ile ilgili bir çalışma yapılacağı ve bu çalışmanın 2022 yılı içinde tamamlanacağı bir madde olarak bulunmuştu.

BAKAN BİLGİN’DEN SÖZLEŞMELİ PERSONEL AÇIKLAMASI
Sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesine ilişkin açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de, "Kamuda sözleşmeliler sorunu mevcut. Bunları sadeleştireceğiz, sözleşme yapılması zorunlu olanları statülere dönüştüreceğiz, diğerlerinin de kadro haklarını vermeyi planlıyoruz." dedi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön