01 / 07 / 2024

Sözleşmeli memura kadro ne zaman gelecek? Tam 600 bin kişiyi ilgilendiriyor…

Sözleşmeli memura kadro ne zaman gelecek? Tam 600 bin kişiyi ilgilendiriyor…

Sözleşmeli olarak çalışan personelin kadro haklarıyla ilgili gelişmeler gelmeye devam ediyor. Peki Sözleşmeli memura kadro ne zaman gelecek? Talepte neler var? İşte haberin detayları...



Sözleşmeli personel olarak çalışan 600 bin kişinin beklediği değişimler ile ilgili haberler gelmeye devam ediyor. 3600 ek gösterge sorunu çözülürken EYT ile ilgili çalışmalar da hızla devam ediyor.

Teknik çalışmanın tamamlanmasının ardından Aralık ayında kamuoyu ile belirlenen model paylaşılacak. Bu arada kamuda sözleşmeli olarak çalışan personelin kadro haklarıyla ilgili de çalışmalarda tamamlandı.

Oluşturulan çalışma grubu teknik çalışmalarını tamamlarken sendikalarla yapılacak görüşmeler ile taslaklara son şekli verilmiş olacak. Böylece tek bir taslak üzerinde mutabık kalınıp yasalaşma süreci başlatılacak.

KİMLER KADROYA GİRECEK?

Yaklaşık 600 bin sözleşmeli personelin kadroya geçişini sağlayacak olan çalışmada teknik olarak kimlerin kapsama alınacağı da belirlenmiş oldu.

Bazı taslaklar da sona gelinirken 16 maddeden oluşan talep dosyası da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunuldu. Bu konuda görüşmelerin tamamlanması ve önümüzdeki hafta açıklanması ve tasarının Ekim ayından sonra Meclis'e gelmesi bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de çalışmaların bitmek üzere olduğunu ve Meclis açıldığında sunulacağını belirtmişti. 3600 ek gösterge düzenlemesinde olduğu gibi sözleşmeli personel çalışmasına da sendikaların görüşleri alınarak son şekli verilmiş olacak.

Konuyla ilgili Memur-Sen 16 maddeden oluşan taleplerinin yer aldığı dosyayı çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına sundu.

Sözleşmeli memura kadro ne zaman gelecek? Tam 600 bin kişiyi ilgilendiriyor…


Geri Dön