01 / 07 / 2024

Sözleşmeli memura kadro ne zaman gelecek? Tam 600 bin kişiyi ilgilendiriyor…

Sözleşmeli memura kadro ne zaman gelecek? Tam 600 bin kişiyi ilgilendiriyor…

Sözleşmeli olarak çalışan personelin kadro haklarıyla ilgili gelişmeler gelmeye devam ediyor. Peki Sözleşmeli memura kadro ne zaman gelecek? Talepte neler var? İşte haberin detayları...



MEMUR-SEN TALEPLERİNDE NELER VAR?

Memur-Sen’in sunduğu o taleplerin başında süreli-süresiz ayrımı yapılmaksızın mevcuttaki tüm sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi yer alıyor.

Bu kapsamdakilerin sayısı ise tam olarak 565 bin 35 kişi. Memur-sen sözleşmeli personel mevzuatının değiştirilmesini ve bu kapsamda sosyal güvenceye tabi olma ayrımının ortadan kaldırılmasını ve yer değişikliği hakkına ilişkin eşitsizliğin giderilmesini istiyor. 

Oluşturulan talep dosyasında ayrıca, görevde yükselme ve unvan değişikliği hakkı önündeki engellerin kaldırılmasını, tayin, terfi, nakil, izin hakları ve disiplin cezalarının kadrolu kamu görevlisi ile eşitlenmesini isteniyor.

Sözleşmeli memura kadro ne zaman gelecek? Tam 600 bin kişiyi ilgilendiriyor…

Dosya da ayrıca eşit işe eşit ücret, gelir vergisi adaletsizliğinin giderilmesi, kadro için mecburi hizmet süresi uygulamasının kaldırılması da yer alan taleplerin arasında.

Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı diğer memur konfederasyonlarında da sunulacak talepleri değerlendirip ardından çalışmaya son şeklini verecek. Çalışma ardında kanun teklifine döndürülecek ve meclise sunulacak.

Bugün çeyrek altın ne kadar? 9 Eylül 2022 gram altın kaç TL? İşte 9 Eylül altında son durum

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar oldu ? 9 Eylül Cuma 22 ayar bilezik kaç TL?

9 Eylül Cuma 2022 dolar kaç TL? Dolar bugün ne kadar?  9 Eylül 2022 güncel döviz kuru


Geri Dön