29 / 04 / 2024

Sözleşmeliye kadroda son dakika! Sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek? Kimleri kapsayacak? İşte masadaki formüller! 

Sözleşmeliye kadroda son dakika! Sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek? Kimleri kapsayacak? İşte masadaki formüller! 

Sözleşmeliye kadro ile ilgili son dakika detayları gelmeye devam ediyor. Bu yılki gündemde yer alan taşerona kadro, EYT, mevsimlik ve geçici işçi dosyaları bir bir çözülüyor. Peki sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek? Kimleri kapsayacak? İşte masadaki formüller! 



Taşerona kadro, sözleşmeliye kadro, EYT, mevsimlik ve geçici işçi gibi konu başlıklarının yer aldığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmaları yılsonuna kısa bir süre kala hız kazandı. '90 bin taşeron işçi kadrosu kimleri kapsıyor? Hangi kurumlarda kadro verilecek?' sorularının yanıtları merak ediliyor. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Memur-Sen ortak çalışmaları ile yürütülen süreçte 90 bin taşeron ayrıntıları yapılan açıklamalarla şekilleniyor. 

Sözleşmeliye kadroda son dakika! Sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek? Kimleri kapsayacak? İşte masadaki formüller!  

İşçi, emekli, memur, sözleşmeli ve taşeron konusunda birden fazla çalışma sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-SEN arasında yapılan toplantılar sonucunda detaylar şekilleniyor. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuyla ilgili açıklamasında, "Taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi konusunda geçtiğimiz yıllarda hükümetimiz önemli bir reforma imza attı. Yaklaşık 1 milyon işçiye kadro verildi." ifadelerini kullandı ve "O zamanlarda 90 bin işçi bu fırsattan istifade edemedi. Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız" şeklinde konuştu. 

Konuyla ilgili bilgi veren CNN Türk muhabiri Ahmet Türkeş de "Kamuda yaklaşık 550 bin personel kadro bekliyor. Tabi sayı bu kadar fazla olunca çalışmada çok dikkat çekiyor. Bakan Bilgin sendikalarla bir araya gelip bir çalışma hazırlamıştı. Temaslar gerçekleştirmişti. Tüm bu temasların kabine toplantısında gündeme gelmesi bekleniyor" açıklamasında bulundu. 

Peki sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek? Sözleşmeli personele kadro şartları neler? Sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor? İşte ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön