27 / 04 / 2024

İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? 

İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? 

İmar affı ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Uzun zamandır kamuoyunun gündeminde yer alan imar barışı için vatandaşlar ''İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? '' sorularının yanıtlarını araştırıyor. İşte affı ile ilgili son  dakika gelişmeler...



İmar affı ile ilgili araştırmalar hız kesemeden devam ediyor. Uzun zamandır vatandaşların gündeminden düşmeyen imar barışında son dakika gelişmeler merak ediliyor. Peki imar affı çıkacak mı? İmar affı kimleri kapsayacak? İmar affında şartlar neler olacak? İşte imar affı ile ilgili merak edilenler... 

İMAR AFFI ÇIKACAK MI?

İmar affı kanun teklifi, 11 Ekim tarihinde TBMM Başkanlığı tarafından komisyona sevk edildi. Konuyla ilgilih henüz net bir bilgi gelmedi.

BBP Genel Başkanı ve  Ankara  Milletvekili Mustafa Destici tarafından da 2022 yılının Ekim ayında Meclis'e sunulan imar affı teklifinin kapsamı ve gerekçesi olarak "Yüz binlerce vatandaşın ve binlerce ailenin iptal edilen yapı kayıt belgeleri sonucunda idari para cezası ve yıkım kararıyla karşı karşıya kaldığını dile getirdi.

Destici tarafında gönderilen mektupta, "Barınma ihtiyacını karşılamak üzere özel mülkiyetler üzerine yapılmış ve yapı kayıt belgesi almış, bir kısım yapı kayıt belgesi iptal olmuş ve iptal olma aşamasında olan yapılar; kamu zararı, imar ve iskan yönünden incelenmek sureti ile yapı sahiplerinin yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi amaçlanmaktadır" denilerek açıklanmıştı. 

İmar affında son durum ne? İmar affı ne zaman çıkacak, kimleri kapsayacak? Şartlar neler? 

İMAR AFFI NEDİR?

Gecekondu ve imar mevzuatına göre yapılmayan ve inşa edilmeyen yapıların mülkiyet ve uygulanma sorunlarını düzenleyen kanuna imar affı ya da imar barışı adı verilir. İmar affı, ilk defa 1984 yılında çıkarılmıştır.

İmar affı, kaçak ve çarpık yapılaşmayı engellenmek için çıkarıldı. İmar affı, risk altında bulunan ve afet bölgesinde yer alan yapıların düzenlenmesi ile ilgili kanunlar çerçevesinde düzenleniyor.

İmar Affı ne zaman çıkacak? İmar affı kimleri kapsıyor? 

İmar affı geliyor mu? Yeni imar barışında son dakika! İmar affı bekleyenler dikkat! 

Geri Dön