15 / 05 / 2024

Sözleşmeliye kadroda son dakika! Sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek? Kimleri kapsayacak? İşte masadaki formüller! 

Sözleşmeliye kadroda son dakika! Sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek? Kimleri kapsayacak? İşte masadaki formüller! 

Sözleşmeliye kadro ile ilgili son dakika detayları gelmeye devam ediyor. Bu yılki gündemde yer alan taşerona kadro, EYT, mevsimlik ve geçici işçi dosyaları bir bir çözülüyor. Peki sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek? Kimleri kapsayacak? İşte masadaki formüller! 



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Memur-Sen yönetimi, geçtiğimiz günlerde Bakanlık'ta görüştü. Yapılan toplantıda, Memur-Sen yönetiminin sözleşmelilere kadro konusundaki raporlarını sunacağı ve bu konuda taleplerini dile getirdiği belirtildi. Taşeron işçiler, EYT, geçici ve mevsimlik işçilerle ilgili çalışmalarını sürdüren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, kamuda 550 bin civarındaki sözleşmeli personelin kadroya alınmasıyla ilgili süreci hızla yürütüyor. 

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, yaptığı açıklamada, 300 bini öğretmen, sağlık personeli ve din görevlisi olmak üzere kamuda 550 bin civarında sözleşmeli personelin olduğuna dikkat çekti. 

Sözleşmeliye kadroda son dakika! Sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek? Kimleri kapsayacak? İşte masadaki formüller!  

"Temel talebimiz, kamudaki sözleşmeli çalışanların kadroya alınması" diyen Hacı Bayram Tonbul, bu dönemde de süreli-süresiz ayrımı yapılmaksızın bütün sözleşmeli personelin güvenceli istihdama kavuşturulmasını istediklerini dile getirdi. 

Sabah'ta yer alan habere göre; Bakanlık olarak şu anda üzerinde çalıştıkları konularla ilgili açıklama yapan Bakan Bilgin de "Sözleşmeli personel meselesi var. Bunlar 516 bin kişinin kadro haklarına kavuşması meselesidir. Onun çalışması bitti, zaman meselesi var" açıklamasında bulundu ve çalışmanın son halinin uygun zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağına dikkat çekti. 

Sözleşmeliye kadroda son dakika! Sözleşmeliye kadro ne zaman gelecek? Kimleri kapsayacak? İşte masadaki formüller! 

Kamuda sözleşmeli olarak çalışan yaklaşık 600 bin personelin kadroya geçmesiyle ilgili sona yaklaşıldı. Teknik çalışmanın tamamlanmasının ardından hazırlanan iki taslak metin ile ilgili karar alınacak. 

SABAH MEMURLAR'ın ulaştığı bilgilere göre memur-Sen'in daha önce sunduğu 16 maddelik taleplerinin haricinde  iki alternatif taslak da masaya yatırılacak. 

Bu kapsamda, birinci taslağa göre 3 yılı dolduran sözleşmeliler kadroya alınacak. 3 yıldan az süresi olanlar ise 3 seneyi tamamladıklarında kadrolu olacak. 

İkinci taslakta ise süreli süresiz herkesin kadroya geçmesi planlanıyor. Bu kapsamda ise 3 sene kuralı dikkate alınmadan otomatik kadro imkanı getirilecek. 

Belediyeden kaçırılmayacak fırsat! 2 taksitle 16 dükkan satacak! Fiyatlar 175 bin TL'den başlıyor!

2022-2023 KYK bursları ne kadar? KYK burs başvuruları ne zaman başlayacak?

Türkiye'deki faiz indiriminin sonuçları ne olacak? En çok kim kaybediyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön