08 / 05 / 2024

sendika

sendika

Kuşadası’nda dört öğretmen sendikası, kamu bankasının promosyon güncelleme taleplerini kabul etmeyince ortak hareket ederek misilleme yapma kararı aldıklarını açıkladı.

Sözleşmeli memura kadro ne zaman gelecek? Tam 600 bin kişiyi ilgilendiriyor…

Sözleşmeli olarak çalışan personelin kadro haklarıyla ilgili gelişmeler gelmeye devam ediyor. Peki Sözleşmeli memura kadro ne zaman gelecek? Talepte neler var? İşte haberin detayları...

Sendikalar otelciliğe yöneldi! Yeni inşaatlar yolda...

Sendikalar da otelciliğe girdi. Sürekli üye kaybeden işçi sendikaları, eğitim tesisi olarak başlayan bu alandaki faaliyetlerini yatırım ve işletmecilik boyutuna taşıyarak otelcilik yapıyor. İşte ayrıntılar...

Kamuda çalışan mühendis ve teknik personel için üç yeni sendika kuruluyor

Kamuda çalışan mühendisler ve teknik hizmet sınıfı personelleri, için "Mühendis Tek-Sen Enerji", "Mühendis Tek-Sen Ulaştırma" ve "Mühendis Tek-Sen Tarım-Orman" olmak üzere üç sendika kuruldu. İşte haberin ayrıntıları...

Eğitim-iş sendikasının hangi illerde yetkili olacağı belli oldu! İşte detaylar

Eğitim-İş Sendikası 2023 yılında yetkili olduğu il ve ilçeler hakkında bir açıklama yaptı. Sendika İzmir, Kocaeli, Antalya ve birçok ilde yetkili olarak belirlendi. Buna göre Eğitim-İş Sendikası’nın giderek büyüdüğü gözler önüne serildi. 

Memur Sen açıklama yaptı! Baskılar yüzünden üyelikler iptal ediliyor!

Memur Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, sendikada üye sayısının düştüğünü belirtti. Bu düşüşü sendika üzerindeki baskılara bağlayan Memur Sen'in il temsilcisi Kamuran Aşkan gazetecilere açıklama yaptı.

Temmuz Ayında Sendika Ücretleri Zamlanıyor! İşte Güncel Tutar

Öğretmenlere üç ayda bir ödenen sendika ücretleri Temmuz ayında zamlı olarak ödenecek. Geçtiğimiz toplu sözleşmeden karara göre, üye sayısının yüzde 2'sinden fazla olan sendikalara üye olan öğretmenlere sendika ücreti ya da toplu sözleşme ikramiyesi ödenmektedir.

Kamu işçisine 1595 TL'lik sosyal destek, 4 ikramiye!

Toplu iş sözleşmesinin zam oranının belli olması sosyal haklarını da iyileştirilecek. Aylık sosyal yardım ücreti 1595 TL oldu. Sendika üyesi kamu işçileri ise yılda 4 ikramiye alacak.

Maaşlara yüzde 85 oranında zam yapıldı... Maaşlar hakkında flaş gelişme

Tunceli'de belediye ile sendika arasında imzalanan anlaşma sonucunda en düşük işçi maaşlarına yüzde 85 oranında zam yapıldı. Haber belediye işçileri ve aileleri tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.

Memur zammını protesto eden KESK meydana indi! Hükümetten ne kadar zam talep etti?

Memurlara yapılan yüzde 30’luk zamma gelen tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz günlerde, birçok sendika, kamu çalışanlarına seyyanen zam yapılmaması halinde iş bırakma eylemi yapacaklarını açıklarken, söz konusu zam oranın protesto eden KESK ise meydana indi ve bakın neler talep etti?..

Sağlık çalışanlarına promosyon bombası! En az 30 bin TL! Sağlık Bakanlığı maaş promosyonu ne zaman verilecek?

Maaş promosyonları ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Yeni Sendika), sağlıkçılara revize edilmesi gündeme gelen banka promosyonlarına ilişkin beklentilerini sordu. İşte sağlıkçıların promosyon beklentileri...

Ekonomistler pazarlık masasına oturmadan asgari ücret rakamı veren Sendika Başkanı'na ateş püskürdü

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda işçiyi temsil eden Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ın açlık sınırını, asgari ücrette kırmızı çizgi olarak belirtmesi üzerine ekonomistlerden ve sosyal medyadan tepki yağdı.

Milyonların beklediği karar için Bakan’dan net mesaj: Taslak tamam

3600 ek gösterge için yeni bir mesaj geldi. Son seçim döneminde iktidarın söz verdiği ancak bir türlü harekete geçilmeyen düzenleme için sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sendika ile yaptığı toplantıların ardından taslağın Erdoğan’ın önüne gittiği iddi

Tarım meslek odaları sendika ve dernekler bir araya geldi! Adana Tarım Platformu kuruldu

Nisan ayında 20 kurumun bir araya gelerek Tarım Platformu’nu kurmasının ardından Adana’da da tarım, gıda, hayvancılık ve emek alanından örgütler, tarımdaki sorunlara dikkat çekmek amacıyla Adana Tarım Platformu’nu kurdu.

İbraz ne demek? İbraz etmek ne anlama geliyor?

İbraz kelimesi genellikle resmi kurum işlemlerinde karşımıza çıkan terimler arasında yer alıyor. Şirketler, siyasetçiler ve sendika ve federasyonlar resmi toplantıda önemli belgeleri ibraz ediyor. Peki, İbraz ne demek? İbraz etmek ne anlama geliyor? İşte yanıtı…

Sendika başkanı açıkladı! 10 bin taşeron işçiye kadro müjdesi!

Kamuda taşeron şirketler aracılığıyla çalışan binlerce vatandaşın merak ettiği tek konu kadro alıp almayacakları. Beklenen müjde geldi. İşte ayrıntılar...

sendika Haberi

sendika

Kuşadası'nda örgütlenmeleri olan Türk Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen, Eğitim Sen ile Eğitim İş, promosyon güncellemesi tekliflerini kabul etmeyen kamu bankasının önünde basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Banka yöneticileri ile yapılan görüşmelerin olumsuz sonuçlandığını belirten sendikalılar, uzlaşmaz bir tutumla karşılaştıkları için misilleme kararı aldıklarını duyurdu.

Okunan ortak basın açıklamasında, vicdani ve hukuki haksızlığı protesto ettikleri dile getirilerek, banka yöneticileriyle yapılan görüşmelerle ilgili bilgi verildi.

“BU NASIL BİR VİCDAN”

Bankadan güncelleme istedikleri, yapılmadığı takdirde ise sözleşmelerin feshini istedikleri belirtilerek, “2021 yılında yapılan sözleşme ile 3 bin 510 lira promosyon ödeyen banka, sözleşmenin feshi için öğretmen başına 5 bin 200 lira cezai tutar istiyor. Bu nasıl bir vicdandır.  Bu nasıl hukuktur” denildi.

“YÜKSEK KARDAN PAYIMIZI İSTİYORUZ”

Bankanın yüksek karlılık açıklamasına rağmen, bu karlılığı kendileriyle paylaşmamasını kınadıkları belirtilen...