29 / 04 / 2024

Milyonların beklediği karar için Bakan’dan net mesaj: Taslak tamam

Milyonların beklediği karar için Bakan’dan net mesaj: Taslak tamam

3600 ek gösterge için yeni bir mesaj geldi. Son seçim döneminde iktidarın söz verdiği ancak bir türlü harekete geçilmeyen düzenleme için sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın sendika ile yaptığı toplantıların ardından taslağın Erdoğan’ın önüne gittiği iddi



3600 ek gösterge düzenlemesinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın taslağını tamamladığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunacağı iddia edildi.

Bakan Vedat Bilgin’in Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a geçen hafta içinde düzenlemeyle ilgili taslaklar götürdü ve üzerinde çalışmalar yapılmış durumda.

Son kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verileceği belirtildi.
Sendika ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında 16 Şubat ve 16 Mart’ta iki ayrı toplantı yapılmış ve alternatifler değerlendirilmişti.

Daha önce sadece bazı memur grupları için 3600 sözü verilmesi, böyle bir düzenlemenin teknik olarak memurla arasında dengesizliği artıracak olması nedeniyle memur sendikalarının yoğun itirazlarına konu olmuştu.
Yapılan son görüşmelerde memur sendikaları tazminat yansıtma oranlarının ayarlanmasını şart koştular. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın “hazırlıklarını bitirdiği” haberlerinin verildiği saatlerde yetkili konfederasyon Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da bir açıklama yaparak, “3600’ün altındaki göstergeler için eş değer bir şekilde tazminat yansıtma oranı artışı yapılmaz ise genel memnuniyet için önemli bir konu sorunlu bir konuya dönüşür” ifadelerini kullandı.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön