05 / 05 / 2024

Memur zammını protesto eden KESK meydana indi! Hükümetten ne kadar zam talep etti?

Memur zammını protesto eden KESK meydana indi! Hükümetten ne kadar zam talep etti?

Memurlara yapılan yüzde 30’luk zamma gelen tepkilerin ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz günlerde, birçok sendika, kamu çalışanlarına seyyanen zam yapılmaması halinde iş bırakma eylemi yapacaklarını açıklarken, söz konusu zam oranın protesto eden KESK ise meydana indi ve bakın neler talep etti?..



Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), memur maaşlarına 2023 yılı için yapılan yüzde 30’luk zammı meydanlara inerek protesto etti.

Protesto eyleminde KESK’in görüşlerini açıklayan KESK  Ankara  Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sacit Ünalmış, emekçi ve emeklilerin Bermuda Şeytan Üçgeni ile karşı karşıya olduğunu iddia ederek, iktidar, TÜİK ve yandaş konfederasyonun yarattığı girdap ile emekçilerin karın tokluğu dahi denilemeyecek bir sefalet ücretine mahkum edildiğini söyledi.

Memur zammını protesto eden KESK meydana indi! Hükümetten ne kadar zam talep etti?

Konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memur ve emeklilere yapılan zammı müjde olarak açıklamasına da tepki gösteren Ünalmış,“Sahte TÜİK rakamlarının üzerine birkaç puan koymaktan ibaret bu ‘müjdenin' yaşadığımız gerçek enflasyonla alım gücünün korkunç erimesinin karşısında hiçbir karşılığı yoktur” dedi.

KAMU ÇALIŞANLARI VE EMEKLİLERE EN AZ ASGARİ ÜCRET ARTIŞ ORANI KADAR ZAM YAPILMALI!

Ünalmış, konuşmasında, çalışanların artık dayanacak gücü kalmadığını belirterek emekçi ve emeklilerin ücretlerine en az asgari ücret artış oranı kadar zam yapılmasını talep etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön