23 / 07 / 2024

Sendika başkanı açıkladı! 10 bin taşeron işçiye kadro müjdesi!

Sendika başkanı açıkladı! 10 bin taşeron işçiye kadro müjdesi!

Kamuda taşeron şirketler aracılığıyla çalışan binlerce vatandaşın merak ettiği tek konu kadro alıp almayacakları. Beklenen müjde geldi. İşte ayrıntılar...




Kamuda taşeron şirketler aracılığıyla çalışan binlerce vatandaşın merak ettiği tek konu kadro alıp almayacakları. Beklenen müjde geldi. Kamuda taşeron ve kadrolu çalışan personellerin hakları farklılık gösterdiği için taşeron işçiye kadro müjdesi geldi. En son 2017 yılında kamuda çalışan taşerona bağlı çalışan 10 bin işçiye kadro verilmişti. Peki taşeron işciler ne zaman kadroya geçecek? İşte ayrıntılar... 

Sendika başkanı açıkladı! 10 bin taşeron işçiye kadro müjdesi!

Kamuda taşeron şirketler aracılığıyla çalışan binlerce vatandaşın merak ettiği tek konu kadro alıp almayacakları. Beklenen müjde geldi. Kamuda taşeron ve kadrolu çalışan personellerin hakları farklılık gösterdiği için taşeron işçiye kadro müjdesi geldi. En son 2017 yılında kamuda çalışan taşerona bağlı çalışan 10 bin işçiye kadro verilmişti. O yıldan bu yıla taşaron sayısıda hızlı bir artış yaşandı. Edinilen bilgilere göre sadece karayolları taşeronlarına bağlı kadrosuz personel sayısı 12 binden çok.  

Kamuda Taşeron İşçinin Kadro Mücadelesi

Gündemi sık sık meşgul eden taşeron personeller haksız bir şekilde muamele gördükleri öne sürülüyor. Karayollarında çalışan personellerin kadro haklarına kavuşması için işçi sendikaları harekete geçti. İşçilerin örgütlenme, hukuk ve kadro başarısı geçen senelerde olumlu yanıtlar almıştı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön