28 / 04 / 2024

90 bin taşeron işçiye kadro müjdesi! Hayaller gerçek oluyor! Resmi Gazete’de yayımlandı!

90 bin taşeron işçiye kadro müjdesi! Hayaller gerçek oluyor! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in yaptığı açıklamalar sonrası 90 bin taşeron işçiye kadro düzenlemesinin detayları sorgulanıyor. Bakan Bilgin, "Önümüzde dosyamız duruyor ve düzenlemenin büyük kısmını tamamladık” dedi.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin canlı yayında yaptığı açıklamada 90 bin taşeron işçiye kadro düzenlemesine ilişkin şunları kaydetti:

"Kamudaki taşeronların planlamasını yaptık. TBMM’nin önümüzdeki haftadan itibaren çalışamayacağı bir süreçteyiz. Önümüzde dosyamız duruyor ve çalışmanın büyük kısmını tamamladık. Seçimden sonraya kalır diye tahmin ediyorum. Çözeceğimiz konulardan birisi bu.”

90 bin taşeron işçiye kadro müjdesi! Hayaller gerçek oluyor! Resmi Gazete’de yayımlandı!

GEÇİCİ İŞÇİYE KADRO RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Geçici işçilere kadro düzenlemesinin bulunduğu yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İstiklal Madalyası Verilenlere Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Maaşı Bağlanmasına İlişkin Yasa ile Bazı Yasalarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun ile birlikte muharip gazilerin maaşları arasındaki farklılıklar ortadan kaldırılacak. Artık asgari ücretin net tutarında aylık ödenecek.

BAŞKAN ERDOĞAN VE TÜRK-İŞ GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'ı AK Parti Genel Merkezi'nde kabul ederek bir görüşme gerçekleştirdi. Atalay, yapılan görüşme ile ilgili "Türkiye, seçim atmosferinde. Ancak bizim konumuz 700 bin işçinin kamu sözleşmesi. Ana başlık oydu. Cumhurbaşkanının yaklaşımı iyi olduğu için Çalışma Bakanlığına talimatını iletti. Şimdi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’le konuya ilişkin bir görüşme gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

İşte detaylar...


Geri Dön