29 / 04 / 2024

Taşeron işçiye kadro müjdesi! Bakan Bilgin resmen açıkladı!

Taşeron işçiye kadro müjdesi! Bakan Bilgin resmen açıkladı!

Toplam 60 bin çalışanı ilgilendiren taşeron işçiye kadro düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle taşeron işçilerin kadrolu işçi olarak çalışmaları sağlanacak ve bazı sosyal haklarda da iyileştirmeye gidilecek. Bakan Bilgin’den konuyla ilgili bir müjde geldi.



"Taşeron işçiye kadro ne zaman yasalaşacak? Taşeron işçiye kadro Meclis'ten geçti mi?" sorularının yanıtları araştırılan konular arasında yer alıyor. Taşeron işçiye kadro son dakika gelişmeleri 12 Mart 2023 tarihinde gündeme geldi. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasasının hayata geçirilmesiyle süreç taşeron işçiye kadro düzenlemesine geldi. Peki, Taşeron işçiye kadro ne zaman yasalaşacak? Taşeron işçiye kadro Meclis'ten geçti mi?

Taşeron işçiye kadro müjdesi! Bakan Bilgin resmen açıkladı!

TAŞERONA KADRO NE ZAMAN ÇIKACAK?

Taşerona kadro ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmalarını sürdürüyor. İlk olarak taşeron işçi problemi çözüme kavuşturulacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz 6 Mart tarihinde düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada taşeron işçilerle ilgili düzenlemenin tamamlandığını ve kadro teklifinin TBMM’ye sunulacağını ifade etmişti.

İşte konuya ilişkin merak edilenler...


Geri Dön