16 / 05 / 2024

Taşeron işçiye kadro müjdesi! Bakan Bilgin resmen açıkladı!

Taşeron işçiye kadro müjdesi! Bakan Bilgin resmen açıkladı!

Toplam 60 bin çalışanı ilgilendiren taşeron işçiye kadro düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle taşeron işçilerin kadrolu işçi olarak çalışmaları sağlanacak ve bazı sosyal haklarda da iyileştirmeye gidilecek. Bakan Bilgin’den konuyla ilgili bir müjde geldi.



Taşeron işçi düzenlemesinin tamamlanması sonrası ise 90 bin taşerona kadro verilmesine ilişkin sürecin başlaması bekleniyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, daha önce yaptığı açıklamada önceden 1 milyon işçiye kadro verildiğinin altını çizerek 90 bin işçinin bu düzenlemeden faydalanamadığını ifade etmişti.

Ardından ise "Onların sorunlarını ya da daha erken çözmüş olacağız. Şu anda taşeron işçiler sorunu var. 90 bin taşeron işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.

TAŞERON İŞÇİ KİME DENİR?

Kamu kurumlarında yapılmakta olan hizmet alım ihalelerini kazanan özel sektördeki firmaların bünyesinde istihdam edilen, fakat fiili olarak kamu kurumuna ait işyerinde çalışan ve kamu hizmeti yapmakta olan işçi sınıfında çalışanlara taşeron işçi denir.

Taşeron işçiye kadro müjdesi! Bakan Bilgin resmen açıkladı!

TAŞERON İŞÇİNİN DİĞER ÇALIŞANLARDAN FARKI NEDİR?

Taşeron işçi yani çalıştığı firmanın kadrolu çalışanı olmayan işçidir. Buradaki en büyük ve önemli fark, kadrolu işçinin işvereninin kamu kurumu olması, fakat taşeron işçinin işvereninin özel sektör firması olmasıdır.

Doğalgaz faturası kabarık gelenlerin başına talih kuşu kondu! 31 Mayıs’a kadar vaktiniz var!

Çiftçilere müjde! Yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımladı! Hemen bakın!

Aile Bakanlığı çok konuşulacak yeni destek ödemesini duyurdu! Şartları sağlayan herkes mart ayında 4.336 TL alacak!


Geri Dön