02 / 05 / 2024

2023 Trafik sigorta primleri ne kadar olacak?

2023 Trafik sigorta primleri ne kadar olacak?

Kasıtlı olmasa bile herhangi bir kaza durumunda, ortaya çıkan maddi zararı karşılamak amaçlı çıkarılan trafik sigortası, her yıl olduğu gibi 2023 yılına girerken yine ‘zam gelecek mi? 2023 Trafik sigorta primleri ne kadar olacak? Fiyatları ne kadar olacak?’ sorularının yanıtları merak ediliyor



Yazısında trafik sigortası konusuna değinen Doğan trafik sigortası ile ilgili yapmış olduğu araştırmada: Aracın ili, ortalama artan fiyatı ve araç gruplarına göre trafik sigorta ücretlerinin değiştiğini ve Geçmiş yıllardan da örnekler vererek trafik sigortasındaki artışları ve ortaya çıkan sonucu değerlendirerek bir analiz yaptı.

Asgari ücretin belirlenecek olan 2023 fiyatları ile yeniden güncellenecek olan trafik sigortaları fiyatları insanların gündeminden düşmüyor. Belirlenecek olan enflasyon oranına göre şekillenecek olan primler yeniyıla ait fiyatlar olacak.

2023 Trafik sigorta primleri ne kadar olacak?

Ekonomik dengenin dalgalanan dolar kurunun da etkisiyle varyasyona uğraması, enflasyon oralarını değiştirirken, bundan en çok: asgari ücret, primler ve cezalar etkileniyor.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından yapılan ve yapılacak olan açıklamalar merakla bekleniyor. Trafik sigortası ücretleri geçtiğimiz seneler için belliydi ama bu sene nasıl olacak önümüzdeki günler netleşecek.

İşe ayrıntılar....


Geri Dön