29 / 04 / 2024

Sigorta primleri yükselecek mi? Anadolu Sigorta Genel Müdürü açıkladı!

Sigorta primleri yükselecek mi? Anadolu Sigorta Genel Müdürü açıkladı!

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, sigorta primlerindeki yüksek artışların devam edeceği konusunda açıklamalarda bulundu. Tuğtan, özellikle ticari sigorta poliçelerinde önemli bir fiyat artışının beklendiğini ifade ederek, bu artışın yüzde 70 ile 200 arasında olabileceğini vurguladı.



Tuğtan, "Bu yılın sağlık enflasyonunun şu an için yüzde 100'ü aştığını gözlemleyerek, bunun sağlık sigortası poliçelerine etki etmesini bekliyoruz. Ayrıca otomobil ve yedek parça fiyatlarının yanı sıra döviz kuru ve asgari ücret artışlarının kasko primlerini etkilediğini de görmekteyiz. Mevcut durumda, ticari sigortalarda da primlerde yüzde 70 ile 200 arasında bir artış öngörmekteyiz." şeklinde açıklama yaparak sigorta primlerinde artış yapılacağının müjdesini verdi.

Anadolu Sigortası’nda 2023 yılında büyüme kaydedildi

Tuğtan'ın konuşmasında Anadolu Sigorta'nın finansal performansı hakkında paylaşılan bilgilere göre, şirket yılın ilk yarısında iyi bir performans elde etmiştir. Anadolu Sigorta, net karını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 674'lük bir artışla 2,9 milyar lira seviyesine yükseltmiştir. Ayrıca, prim üretimi konusunda da büyük bir atılım gerçekleşmiş ve yüzde 102'lik bir artışla 18,2 milyar lira seviyesine ulaşılmıştır.

Tuğtan, konuşması sırasında aynı zamanda Anayasa Mahkemesi'nin bedeni tazminatlarla ilgili sigorta şirketlerinin tazminat ödemelerini artıran düzenlemesinin de etkisini vurgulamıştır. Bu düzenleme sonucu ortaya çıkan yaklaşık bir milyar liralık yük, Anadolu Sigorta'nın ilk çeyrek bilançosuna yansıtılmıştır.

Sigorta primleri yükselecek mi? Anadolu Sigorta Genel Müdürü açıkladı!

Anadolu Sigorta, Ormanın Gözleri projesi kapsamında 245 bin hektarlık alanı koruyacak

Geçtiğimiz yıl, Anadolu Sigorta tarafından yürütülen "Ormanın Gözleri" projesi kapsamında Adana'da akıllı yangın gözetleme kulesi kurulumu başarıyla gerçekleştirildi. Bu yıl ise aynı projenin devamı olarak, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü iş birliğiyle dört yeni yangın gözetleme kulesi yangınla mücadele için hizmete açılacaktır. 

Bu özel iş birliği sayesinde toplamda 245 bin hektarlık bir alan, akıllı gözetleme kuleleri aracılığıyla orman yangınlarına karşı etkin bir mücadele desteklenecektir. Geçtiğimiz Aralık ayında Adana'da faaliyete başlayan bir şirket, 2023 yılında Muğla, Antalya, Çanakkale ve  Adana  illerinde inşa edilen yeni dört gözetleme kulesi ile hizmet ağını genişletecek.

2008'den sonra işe girenler dikkat! SGK o kişileri kıskaca aldı! EYT'de maaşlar resmen değişti! 

Başvuru yapana 33 bin 387 TL para yardımı! 3 aylık sigorta girişinin olması yeterli!

Emeklilik için gereken prim günü sayısı 7200'e düşüyor: Yeni düzenleme detayları


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön