30 / 04 / 2024

2008'den sonra işe girenler dikkat! SGK o kişileri kıskaca aldı! EYT'de maaşlar resmen değişti! 

2008'den sonra işe girenler dikkat! SGK o kişileri kıskaca aldı! EYT'de maaşlar resmen değişti! 

SGK mevzuatına göre 2008'den sonra isteğe bağlı sigorta priminin sigortalılık süresine sayılması için 12 ay yatırılması gerekiyor. SGK, sigorta primini yatırmayanları kıskaca aldı. İşte detaylar...



Türkiye'de Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası kapsamında emekliliğe hak kazananların sayısı, 2 milyonu geçti. Ancak, bu kişilerin Mart ayında başvurup emeklilik aylığı almaya hak kazanmalarına rağmen aylık bağlanmayanlar da bulunuyorç İşte SGK bu kişilere kıskaca taktı...

2008 den sonra işe girenler dikkat! SGK o kişileri kıskaca aldı! EYT de maaşlar resmen değişti! 

2008'DEN SONRA İŞE GİRENLER DİKKAT!

SGK mevzuatına göre 2008'den sonra isteğe bağlı sigorta priminin sigortalılık süresine sayılması için 12 ay yatırılması gerekiyor. Emeklilik dilekçesi de borcun ödendiği tarihte geçerli olacağı için emekli aylığı borcun ödendiği tarihi takip eden ayın başında yatırılıyor. EYT'lilerin büyük kısmı maaşlarını alırken, hâlâ işlemleri bitmeyen sigortalılar bulunuyor.

2008 den sonra işe girenler dikkat! SGK o kişileri kıskaca aldı! EYT de maaşlar resmen değişti! 

SGK BU KİŞİLERE KISKACI TAKTI!

Türkiye'de Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası kapsamında emekliliğe hak kazananların sayısı, 2 milyonu geçti. Ancak, bu kişilerin Mart ayında başvurup emeklilik aylığı almaya hak kazanmalarına rağmen aylık bağlanmayanlar da bulunuyor. Türkiye'de Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası kapsamında emekliliğe hak kazananların sayısı artmasına karşılık emeklilik maaşını alamayan binlerce kişi bulunuyor. SGK'nın kıskacına aldığı bu kişiler;  eksik prim ödemeleri olanlar, tescil sorunları ve Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) borcu olanlar geliyor.

EYT'den yararlanmak için internetten, posta yoluyla ve doğrudan SGK merkezlerine olmak üzere aynı anda üç yoldan başvuru yapanlar da bulunuyor. Yılı ve primi dolmayanların başvuruları kabul edilmemekte.

SGK'ya olan borçlar yatırılmadığı sürece emeklilik işlemi yapılamıyor. Borç yatırıldıktan sonra aylık bağlanıyor. İşlemleri devam eden ve aylığı bağlanamayan EYT'lilerin bir bölümünün de farklı kurumlarda hizmetleri bulunuyor.

Farklı illerde ve sosyal güvenlik merkezleri arasındaki yazışmalar, dosyaların tespiti nedeniyle de işlemler gecikebiliyor.

EYT'li olup maaşı bağlanmayanlar aman dikkat! Bu bilgileri hemen kontrol edin! Maaşınızı nasıl alabilirsiniz? 

EYT'den emekli olanlara emlak vergisi muafiyeti müjdesi!

SSK, Bağ-Kur, 4C, EYT’lisine yeni hafta müjdesi! Cepleri dolduracak 7500 TL maaş + promosyon hesaplara hemen yatacak!

Geri Dön