28 / 04 / 2024

Silivri Belediyesinin katılım payı işkencesi vatandaşı bezdirdi!

Silivri Belediyesinin katılım payı işkencesi vatandaşı bezdirdi!

Belediyeler inatla 'katılım payı'ndan vazgeçmiyor. Şimdi de Silivri'de, yıllar önce yapılan taş döşemesi için daire başına 500 TL isteniyor. Vatandaş da haklı olarak soruyor: Zaten vergimizi veriyoruz. Bu da neyin nesi



Belediyeler bir 'katılım payı'dır tutturmuş gidiyor. Zaten yapmakla yükümlü oldukları yol ve kaldırım çalışmalarının, hatta asfalt yamalarının faturasını bile vatandaşın sırtına yüklüyorlar. Neymiş efendim yasal haklarıymış, alırlarmış... İyi ama bu millet vergisini vermiyor mu Yol çalışmalarının bedelini ödemek de neyin nesi! İşte bu sorunun yanıtını veren çıkmıyor...

İTİRAZ PARA ETMİYOR

Üstüne üstlük bu 'katılım payı' adı altında istenen paralar öyle az da değil. Hayli yüksek meblağlar... Faturalar, 300, 500,1000 hatta 10 bin liraya kadar çıkabiliyor. E haliyle İstanbullular da isyan ediyor, protestolar yapılıyor, davalar açılıyor ama belediyeler geri adım atmıyor. Her projenin ardından vatandaşa bir ödeme emri gönderiliyor. Tıpkı şu günlerde Silivri'de olduğu gibi... Evet... Silivri Belediyesi, geçmiş yıllarda yapılan granit taş döşemesinin bedeli için ilçe sakinlerine 500 TL'lik faturalar gönderiyor. Her zamanki gibi itirazlar da para etmiyor.

Madem ilçe belediyeleri inadından vazgeçmiyor. O zaman devreye İBB ya da başka bir birim girse... Ne yani, bu soruna el koyacak biri yok mu bu memlekette!

PRESTİJ YOLUMUZ YOK!
Önceki gün, Güngören ve Esenler'deki çalışmaların ortalığı birbirine katmaktan başka bir işe yaramadığını yazmıştık. Kaldırımlar genişletilmiş, yollar daraltılmış, tek şeride düşürülen caddelerde trafik allak bullak olmuştu. En fenası da acil durumlarda ambulans ve itfaiyenin geçecek yer bulamamasıydı... Esenler Belediyesi'nden ses çıkmadı ama Güngören Belediyesi şu yanıtı gönderdi: "Güngören Belediyesinin prestij cadde konseptiyle planlarına dahil ettiği Kınalı Caddesi'ndeki çalışmalar kapsamında trafik yine tek yöne verildi ama yayaların kullanımına daha fazla imkân sağlandı. Yeni prestij cadde çalışmamız süresince trafikte sıkıntı yaşandığının farkındayız. Bu kısa dönemli sıkıntı çözümlendiğinde gelecekteki yoğunluğun önü kesilecek." Evet... Bu projeyle birlikte Güngören'in prestiji yerine geldi ama milletin geçecek yolu kalmadı.
Ne hoş değil mi!

Esra Boğazlıyan/Habertürk


Geri Dön