05 / 05 / 2024

Silivri Çok Amaçlı Salon'un inşaatı yıl sonuna kadar tamamlanacak!

Silivri Çok Amaçlı Salon'un inşaatı yıl sonuna kadar tamamlanacak!

Silivri Belediyesi tarafından tarihi yoğurthane binalarının yeniden restore edildiği Kültür Sokağı’nda Çok Amaçlı Salon inşaatı tam gaz devam ediyor.




Silivri Belediyesi tarafından tarihi yoğurthane binalarının yeniden restore edildiği Silivri Kültür Sokağı’nda hayata geçirilen çok amaçlı salon inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.


Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Çarşısı’nda bulunan tarihi yoğurthane binalarını restore ettirerek, ilkini 2013 yılında Yaşar Kemal Sergi Salonu olarak, ikincisini de 2016 yılında Belediye Tiyatrosu Önder Yılmaz Sahnesi olarak vatandaşların hizmetine açmıştı. 


Yoğurthane binalarını aslını uygun şekilde restore ettirerek kültür yapıları haline getiren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, inşaatı devam eden Çok Amaçlı Salon çalışmalarını yerinde inceledi.


 


DÖRDÜNCÜSÜ MÜZE OLACAK


Çalışmaların yılsonuna kadar tamamlanacağını hemen ardından da Kent Müzesi temelinin atılacağını belirten Işıklar, Trakya’nın en önemli etnografya müzelerinden birinin Silivri’de olacağını belirterek; “Kültür Sokağımız tiyatrolardan söyleşilere, sahne sanatlarından özel gün organizasyonlarına kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak” diye konuştu.


Silivri Belediyesi



Geri Dön