15 / 05 / 2024

Silivri'de 888 bin TL'ye satılık arsa!

Silivri'de 888 bin TL'ye satılık arsa!

Silivri Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, İstanbul İli, Silivri İlçesi, Selimpaşa Köyü, 975 ada, 1 parsel, 2 bin 962 metrekare arsa vasıflı taşınmazı satışa sunuyor



Silivri Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu tarafından verilen ilan şu şekilde;

SİLİVRİ SULH HUKUK MAHKEMESİ SATIŞ MEMURLUĞU'NDAN GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI
2011/15 Satış

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi önemli özellikleri;

GAYRİMENKULUN TAPU KAYDI: İstanbul ili, Silivri İlçesi Selimpaşa Köyü. 975 ada 1 parsel sayılı 2.962.72 m2 yüzölçümlü arsa vasıflı taşınmazın tamamı

İMAR DURUMU: İstanbul İli, Silivri ilçesi, Selimpaşa Köyü. 975 ada 1 parsel sayılı taşınmaz 1/1000 ölçekli uygulama imar planı TAKS= 0,25, KAKS= 1.00 ayrık nizam 4 kat konut alanı olarak imar durumu mevcuttur.

HALİ HAZIR DURUMU: İstanbul ili, Silivri ilçesi Selimapaşa Köyü. 975 ada 1 parsel sayılı 2962.72 m2 yüzölçümlü arsa vasıflı taşınmaz, Selimpaşa Fen Lisesi'nin 100 metre kadar güneyinde. 2069 nolu sokakla 205 nolu caddenin kesiştiği köşe başı parsel olup taşınmaz Selimpaşa Mahalle merkezine 1.5 km. D100 karayoluna. Selimpaşa Devlet Hastanesine 600 metre, Kadir Has Üniversitesine 800 metre, denize 1 km kadar uzaklıktadır. Taşınmaz 3194 sayılı imar kanunun 18. madde uygulaması sonucu oluşmuş imar parseli olup hudutlarında kuzey güney ve batı hududunda imar yolu doğu hududunda farklı taşınmaz bulunduğu görülmüştür Taşınmazın boş arsa görünümünde olup çevresinde okul konut gibi yapılaşmaların devam ettiği, taşınmazın keşif günü itibari ile tarım arazisi olarak kullanıldığı görülmüştür.

KIYMETİ: 888.816.00 TL'dir.

SATIŞ ŞARTLARI: 1- Birinci satış 02.12.2011 günü saat 12.00-12.10 arası Silivri 1. İcra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış masraflarını geçmek şartıyla ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 12.12.2011 aynı yer ve saatler arasında ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememiş ise en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen mühlet sonunda en çok arttırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklıların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmasa satış talebi düşecektir.

2- Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20'si nispetinde pey akçesi ve bu miktar kadar" milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale pulu tapu harç ve masrafları, KDV alıcıya aittir. Tellaliye, birikmiş vergiler ve tapu satış harcı tapu satış bedelinden ödenecektir.

3- İpotek sahibi alıcılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içerisinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/15 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.

İlanı görmek için tıklayınız


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön