29 / 04 / 2024

Silivri'de icradan 1 milyon 420 bin TL'ye satılık tarla!

Silivri'de icradan 1 milyon 420 bin TL'ye satılık tarla!

Silivri Sulh Hukuk Mahkemesi, İstanbul İli, Silivri İlçesi, Çeltik Köyü, Otuzluk Mevkii, 330 parselde yer alan 28 bin 400 metrekare tarla vasıflı taşınmazı satışa sunuyor



Silivri Sulh Hukuk Mahkemesi tarafından verilen ilan şu şekilde;

GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI
SİLİVRİ SULH HUKUK MAHKEMESİ
SATIŞ MEMURLUĞUNDAN

SAYI: 2011/25 SATIŞ

Ortaklığın Giderilmesi Davası neticesinde, satışına karar ve verilen taşınmazın cinsi, evsafı ve kıymeti;

1- İstanbul ili, Silivri ilçesi Çeltik Köyü otuzluk mevkii 330 parselde kayıtlı 28.400,00 m2 yüz ölçümündeki tarla niteliğindeki taşınmaz. Aşağıdaki koşullarda satılacaktır;

İMAR DURUMU : Silivri Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğünün 13.06.2011 tarih ve 2011/1243-126001 sayılı yazıları ile İstanbul ili Silivri ilçesi Çeltik Köyü 330 nolu parsel İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 14.03.2009 onanlı 1/5.000 ölçekli Nazım imar Planında Tarımsal Niteliği Korunacak Alanda kalmaktadır.Planlama Alanında kalan Tarımsal Kullanımı Korunacak Alanlarda/Toprak Koruma ve Arazi Kullanımını düzenleyen ilgili kanun ve yönetmelikler geçerlidir. Bu alanların sınırları Tarım il Müdürlüğü tarafından belirlenmiştir. Tarımsal Kullanımı Korunacak Alanlarda, tarımsal faaliyetin niteliğine göre 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununun 8. maddesi gereğince minimum parsel büyüklüğü 20.000,00 m2'den küçük olamaz.

HALİHAZIR DURUMU VE KIYMETİ : İstanbul ili Silivri ilçesi Çeltik köyü Otuzluk mevkii 330 nolu parselin tarımsal amaçlı kullanılmaktadır. Üzerinde bina ve benzeri yapı bulunmamaktadır. Taşınmazın doğu tarafı asfalt yol olup batı tarafı kadastral yoldur. Taşınmazın çevresinde elektrik ve su bağlantısı bulunmamaktadır.

KIYMET TAKDİRİ: 1.420.000,00 TL. Değer takdir edilmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI:

1. Birinci satış 14.H.2011 günü saat 11.50-12.00 arası SİLİVRİ ADLİYESİ ZEMİN KAT NO: 18'de açık arttırma suretiyle yapılacaktır. Bu arttırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış masraflarını geçmek şartıyla ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok arttıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla 24.11.2011 günü aynı yer ve saatte ikinci arttırmaya çıkarılacaktır. Bu arttırmada da bu miktar elde edilememiş ise en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen mühlet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklıların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2. Arttırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin %20'si nispetinde pey akçesi ve bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir, ihale pulu, tapu harç ve masrafları, KDV alıcıya aittir. Tellaliye, birikmiş vergiler ve tapu satış harcı, satış bedelinden ödenecektir.

3. İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içerisinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdir de hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/25 satış sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
İLGİLİLERİNE İLANEN TEBLİĞ OLUNUR.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön