06 / 05 / 2024

Silivri'de tehlike arz eden metruk yapılar yıkılıyor!

Silivri'de tehlike arz eden metruk yapılar yıkılıyor!

Silivri Belediyesi, tarihi Mimar Sinan Köprüsü Koruma Alanı Sınırı içerisinde bulunan ve yıkım kararı alınan yapı ile Fener Mahallesinde tehlikeli olan yapıları yıktı...



Silivri Belediyesi kaçak, ruhsatsız ve tehlike arz eden metruk binaları yıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Mimar Sinan Köprüsü Koruma Alanı Sınırı içerisinde bulunması sebebiyle yıkılan yapılar sonrasında, aynı bölgede yıkım kararı alan 51 ada 25 parseldeki yapı ile can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturduğu belirlenen Fener Mahallesindeki 6 adet metruk bina yıkıldı. Silivri Belediyesi'nin resmi sitesinde yer alan habere göre; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Gecekondu Denetim ve Uygulama Birimi tarafından sürdürülen çalışmalar güvenlik önlemleri alınarak yapıldı.

Silivri de tehlike arz eden metruk yapılar yıkılıyor!

BAŞKAN YILMAZ: “MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Mimarsinan ve Fener mahallelerinde gerçekleştirilen yıkım işlemlerine ilişkin konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, ruhsatsız olan, metruk halde duran veya hazine arazilerine kaçak olarak yapılan yapılar ile mücadele çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. Bu yönde kararlı bir çalışma yürütüldüğüne dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Tarihi Mimar Sinan Köprüsü Koruma Sınırında olması nedeniyle yıkım kararı bulunan yapıların yıkım işlemini tamamladık. Fener Mahallemizde ise can ve mal kaybına sebep olma ihtimali endişesi ile tedirginlik oluşturan 6 adet metruk binayı yıktık. Hafta başında Çayırdere, Danamandıra ve Sayalar mahallelerimizde orman, tarım ve hazine arazilerini işgal eden 4 yapının da yıkım işlemini gerçekleştirdik. Silivri Belediyesi olarak bu tür yapılara karşı ilçe genelinde tespit çalışmalarımız devam ediyor. Daha önce de söylediğimiz gibi ruhsatsız, metruk veya hazine arazilerine inşa edilen kaçak yapılara asla müsaade etmeyeceğiz. Bu konudaki mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Zeytinburnu'na İstanbul'un en büyük buz pisti inşa ediliyor!


Geri Dön