28 / 04 / 2024

Silopi'deki terör mağdurları villalara taşınacak!

Silopi'deki terör mağdurları villalara taşınacak!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütünün tuzakladığı patlayıcılar yüzünden yıkılan binaların yerine hızla yenileri inşa ediliyor. Bölge mimarisine uygun, iki katlı villa tipi olarak inşa edilen konutlar tamamlanma aşamasına geldi. 



Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre konutlar kısa süre içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. Terör mağduru vatandaşların heyecanla beklediği yeni yapılan konutlarda cami, alışveriş merkezi ve sağlık ocağı da yer alıyor. 

522 adet konutun yer aldığı proje 2 ve 3 katlı binalardan meydana gelirken, 270 bin metrekare alan üzerine kuruldu. 145 ve 170 metrekareden oluşan dairelerin içinde asansör bulunuyor. 30 Ağustos'a kadar bitirilmesi planlanan yapıların ardından evler terör mağduru ailelere teslim edilecek.

Proje müdürü İnşaat mühendisi Bedrettin Dicle, projenin çarpık kentleşmeyi sonlandıracağını belirterek, "Çünkü hem yaşam alanlarına ilişkin ferahlık ve zenginlik hem de güvenlik açısından son derece güvenli bir yer. Vatandaşlar burayı çok daha verimli kullanabilecekler" diye açıklama yaptı. 


Geri Dön