14 / 05 / 2024

Silopi konutları

Silopi konutları

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütünün tuzakladığı patlayıcılar yüzünden yıkılan binaların yerine hızla yenileri inşa ediliyor. Bölge mimarisine uygun, iki katlı villa tipi olarak inşa edilen konutlar tamamlanma aşamasına geldi. 

Silopi'deki terör mağdurları villalara taşınacak!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütünün tuzakladığı patlayıcılar yüzünden yıkılan binaların yerine hızla yenileri inşa ediliyor. Bölge mimarisine uygun, iki katlı villa tipi olarak inşa edilen konutlar tamamlanma aşamasına geldi. 

Şırnak Silopi'de terör mağdurlarının evleri 30 Ağustos'ta teslim!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristlerin 2 yıl önce evlerini yıktığı vatandaşlar için inşa edilen 522 konut için sona gelindi. Konutlar, 2-3 katlı villa tipi şeklinde tasarlandı.

Silopi'de TOKİ Konutları kura ile hak sahiplerini buldu!

Şırnak’ın Silopi ilçesinde TOKİ tarafından terör mağdurları için yapılan TOKİ Konutları kura ile hak sahiplerini buldu.

Silopi'de ilk evler Nisan'da teslim!

Şırnak’ın Silopi ilçesinde terör saldırı sonucunda evleri yıkılan veya kullanılmaz hale gelen vatandaşlar için yapımı devam eden konutların yapımına devam ediliyor.

Silopi'ye toplam 848 konut yapılacak!

Silopi’de terör saldırıları sonucunda hasar gören ya da yıkılan konutların yerine toplam 848 konut yapılacak.

Terör mağdurları için yapılan konutlar yükselmeye başladı!

Şırnak'ta güvenlik güçlerince gerçekleştirilen operasyonlarla PKK'lı teröristlerden temizlenen Cizre, İdil ve Silopi ilçelerinde terör saldırılarında evleri yıkılan veya kullanılamayacak durumda olan vatandaşlar için yeni konutlar yapılıyor

Cizre'de 3 bin 250, Silopi'de bin konut yapıyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cizre ilçesinde vatandaşların ihtiyacı olan modern ve yaşanabilir konutların yapılması için çalışma başlattıklarını söyledi. Özhaseki, ''Cizre'de 3 bin 250, Silopi'de bin konut yapıyoruz" dedi.

Silopi'de zarar tespitleri yapıldı!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Silopi ile ilgili zarar ziyan tespitlerimiz tamamlanmış durumda. Konutlarımız ile ilgili çevre ve şehircilik bakanlığımız zarar tespitlerini yapmış durumda." dedi.

Silopi için planlama çalışmaları başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan irtibat bürosunun açılışını yaptı, Bakan Sarı altyapısı ve konutlarıyla yenilemiş bir Silopi için planlama çalışmalarına başlayacaklarını bildirdi.

Silopi'nin dokusuna uygun konutlar inşa edilecek!

Bakan Sarı, yaklaşık 7 bin 600 birimde tespit çalışması yaptıklarını, 342 ağır hasarlı ve 27 yıkık bina tespit edildiğini, bölgenin yapısına ve dokusuna uygun konutlar inşa ederek, vatandaşları bu konutlarına yerleştireceklerini kaydetti.

TOKİ Tuzla III. Etap konutlarında başvurular için son gün

TOKİ'nin Tuzla III. Etap'ta orta gelir grubuna yönelik inşa edilen konutları için başvurular yarın sona erecek.

TOKİ Tuzla III. Etap konutlarında son 2 gün

TOKİ'nin Tuzla III. Etap'ta orta gelir grubuna yönelik inşa edilen konutların başvuruları önümüzdeki Salı günü sona erecek.

TOKİ Tuzla III. Etap konutlarında son 3 gün

TOKİ'nin Tuzla III. Etap'ta orta gelir grubuna yönelik inşa edilen konutların başvuruları önümüzdeki Salı günü sona erecek.

Silopi konutları Haberi

Silopi konutları

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre konutlar kısa süre içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek. Terör mağduru vatandaşların heyecanla beklediği yeni yapılan konutlarda cami, alışveriş merkezi ve sağlık ocağı da yer alıyor. 

522 adet konutun yer aldığı proje 2 ve 3 katlı binalardan meydana gelirken, 270 bin metrekare alan üzerine kuruldu. 145 ve 170 metrekareden oluşan dairelerin içinde asansör bulunuyor. 30 Ağustos'a kadar bitirilmesi planlanan yapıların ardından evler terör mağduru ailelere teslim edilecek.

Proje müdürü İnşaat mühendisi Bedrettin Dicle, projenin çarpık kentleşmeyi sonlandıracağını belirterek, "Çünkü hem yaşam alanlarına ilişkin ferahlık ve zenginlik hem de güvenlik açısından son derece güvenli bir yer. Vatandaşlar burayı çok daha verimli kullanabilecekler" diye açıklama...