29 / 04 / 2024

Şırnak Silopi'de terör mağdurlarının evleri 30 Ağustos'ta teslim!

Şırnak Silopi'de terör mağdurlarının evleri 30 Ağustos'ta teslim!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristlerin 2 yıl önce evlerini yıktığı vatandaşlar için inşa edilen 522 konut için sona gelindi. Konutlar, 2-3 katlı villa tipi şeklinde tasarlandı.



Şırnak'ın Silopi bölgesinde PKK'lı teröristlerin 2 yıl önce evlerini yıktığı vatandaşlar için yapılan 522 konutun inşaatında son aşamaya gelindi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde bölgedeki ihya çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda terör saldırıları nedeniyle evleri yıkılan veya kullanılamayacak duruma gelen vatandaşlar için yapımına başlanılan konutlar tamamlanıyor.

270 bin metrekare alan üzerinde modern konut olarak tasarlanan proje 2-3 katlı villa tipi olarak yapılıyor. 145 ve 170 metrekareden oluşan dairelerin gelecek ayın sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, projede, oyun parkı, otopark, spor sahaları, taziye evi, yürüyüş parkurları, sağlık ocağı ve alışveriş merkezi bulunacak. 

Firma temsilcisi Bedrettin Dicle, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında "Yapı rezerv alanı içerisinde sosyal yapılar, donatılar, spor alanları, cami, taziye evi, alışveriş merkezi bulunacak. Burası hane başına düşen metrekare açısından Türkiye'nin en büyük projelerinden biri. Normal bir yüksek yapı mantığıyla değil daha çok insanın bir araya gelebileceği bir yaşam alanı şeklinde tasarlandı. Bu nedenle de bölgenin sosyal yapısına katkı sunabilmesi açısından önemli bir proje oldu." dedi.


Geri Dön