15 / 05 / 2024

Şırnak Silopi terör konutları

Şırnak Silopi terör konutları

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristlerin 2 yıl önce evlerini yıktığı vatandaşlar için inşa edilen 522 konut için sona gelindi. Konutlar, 2-3 katlı villa tipi şeklinde tasarlandı.

Türkiye için sevindiren gelişme! Dev rezervden çıkan petrol ilk kez görüntülendi

Şırnak'ta, terörden arındırılan Gabar Dağı'ndaki petrol rezervinde günlük 5 bin 300 varil petrol çıkarılmakta. Yıl sonunda 2 kuyunun daha faaliyete girmesi ile günlük üretimin 10 bin varile çıkarılması planlanıyor. 150 milyon varil petrol rezervi olan bölgeden çıkarılan petrol ilk kez görüntülenmiş

29 kişi ve bir şirketin malvarlıkları terör bağlantısı nedeniyle donduruldu

IŞİD ve El Kaide terör örgütleri ile ilişkili oldukları gerekçesiyle 29 kişinin ve bir şirketin mal varlığı donduruldu. Terör örgütüne mali ve lojistik destek verdiği gerekçesiyle İsmail Bayaltun’un mal varlığı için daha önce alınan dondurma kararı ise kaldırıldı.

Şırnak’ta terör mağduru 43 aile için konut kuraları çekildi!

Şırnak’ta çekilen kura ile terör mağduru 43 aile yeni konutlarına kavuştu. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Şahin, sokağa çıkma yasağı sürecinde terör olayları sebebiyle konutları yıkılan, hasar görenler için TOKİ tarafından inşa edilen evlerin kura çekimini yaptıklarını dile getirdi. 

Şırnak'ta 2 senede 823 iş yeri açıldı!

Terörün ortadan kaldırılmasıyla beraber Şırnak'ta ticaret canlandırılmasıyla beraber 2 senede 823 iş yeri açıldı. 

Hakkari Yüksekova'daki terör mağduru aileler konutlarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova'da terör mağdurları için inşa edilen toplam 3 bin 63 konuttan 506 tanesinin kura çekilişi yapıldı.

Şırnak Silopi'de 11.6 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

Silopi İcra Dairesi Şırnak Silopi'de yer alan 2 adet gayrimenkulü 11 milyon 644 bin 220 TL bedelle satışa çıkardı.

Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Suç Gelirlerinin Aklanmamasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Şırnak'ta 14 bin 522 konut inşa edildi!

5 yıl önce terör örgütü PKK tarafından bombalanan Şırnak devlet eliyle yeniden yaşama kavuştu. Bu süre içerisinde kentte 14 bin 522 konut inşa edildi. 

Şırnak'ta terör mağduru aileler yeni evlerine kavuştu!

Şırnak'ta yeni evlerine kavuşan terör mağduru 123 aile yeni büyük sevinç yaşadı...

Şırnak Silopi Şehir Stadyumu inşaatı tamamlandı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Şırnak Silopi ilçesinde yapılan Silopi Şehir Stadyumu inşaatı tamamlandı. İnşa edilen yeni stadyumun değeri 3 Milyon 800 bin TL.

Şırnak'ta terör mağduru 929 aile yeni evlerine kavuştu!

Şırnak'ta çekilen kura ile terör mağduru olan 929 aile yeni evlerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı...

Muş Şenyaylalılar terör nedeniyle yıkılan evlerini yeniden inşa ediyor!

Muş'ta, seneler önce terör örgütü PKK'nın baskısı sonucu köylerinden göç etmek zorunda kalan vatandaşlar, yıkılan konutlarının yerine yenilerini inşa ediyor.

Hakkari'de terör mağduru aileler yeni yuvalarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova'da terör mağdurları için inşa ettiriilen 3 bin 63 konuttan 986'sı daha hak sahiplerine teslim ediliyor.

Şırnak Silopi terör konutları Haberi

Şırnak Silopi terör konutları

Şırnak'ın Silopi bölgesinde PKK'lı teröristlerin 2 yıl önce evlerini yıktığı vatandaşlar için yapılan 522 konutun inşaatında son aşamaya gelindi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde bölgedeki ihya çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda terör saldırıları nedeniyle evleri yıkılan veya kullanılamayacak duruma gelen vatandaşlar için yapımına başlanılan konutlar tamamlanıyor.

270 bin metrekare alan üzerinde modern konut olarak tasarlanan proje 2-3 katlı villa tipi olarak yapılıyor. 145 ve 170 metrekareden oluşan dairelerin gelecek ayın sonunda hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, projede, oyun parkı, otopark, spor sahaları, taziye evi, yürüyüş parkurları, sağlık ocağı ve alışveriş merkezi bulunacak. 

Firma temsilcisi Bedrettin Dicle, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında "Yapı rezerv alanı içerisinde sosyal yapılar, donatılar, spor alanları, cami, taziye evi, alışveriş merkezi bulunacak. Burası...