28 / 04 / 2024

Hakkari Yüksekova'daki terör mağduru aileler konutlarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova'daki terör mağduru aileler konutlarına kavuşuyor!

Hakkari Yüksekova'da terör mağdurları için inşa edilen toplam 3 bin 63 konuttan 506 tanesinin kura çekilişi yapıldı.



Hakkari Yüksekova'da terör mağdurları için inşa edilen konutların inşaatları hız kesmeden devam ediyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, terör saldırılarında evleri yıkılan vatandaşlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeni konutlar inşa ediliyor. 

Terör mağdurları için inşa edilen toplam 3 bin 63 konuttan 506 tanesinin kura çekilişi yapıldı. Gerçekleştirilen önceki kura çekilişlerinden 1, 2 ve 3. bölgelerden kalan 35 konut ile 4. bölgede inşaat çalışmaları tamamlanan toplam 471 daire için Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezinin Konferans Salonu'nda kura çekimi yapıldı.

Hakkari Yüksekova daki terör mağduru aileler konutlarına kavuşuyor!

Vatandaşlar, tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19  tedbirlerine uygun olarak içeriye alınırken, salonda yoğunluk meydana gelmemesi amacıyla da dışarıya ses sistemi kuruldu.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazmi Yakar, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada gerçekleştirilen hasar tespit çalışmaları dahilinde konutları ağır hasar gören vatandaşlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 5 bölgede hayata geçirilecek olan toplam 3 bin 63 konut ihalesinin 2016 yılında gerçekleştirildiğini söyledi.

Bölgede yine toplamda 506 daire için vatandaşların taleplerinin alındığını dile getiren Yakar şunları kaydetti: "Bugün Yüksekova noterince hak ve hakkaniyet çerçevesinde şeffaf bir şekilde kura çekimleri yapılacaktır. Yüksekova noteri tarafından çekilecek kura sonuçlarına göre hak sahipliğini kazanan vatandaşlarımıza noter tarafından gelecek listeye göre anahtar teslimleri yapılacaktır. Buradaki çalışmalarda emeği geçen başta devlet büyüklerimize, sahada gecesini gündüzüne katan çalışma arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum."
 

Hakkari'ye 120 milyon TL'lik 42 proje!


Geri Dön