02 / 05 / 2024

Şırnak'ta 2 senede 823 iş yeri açıldı!

Şırnak'ta 2 senede 823 iş yeri açıldı!

Terörün ortadan kaldırılmasıyla beraber Şırnak'ta ticaret canlandırılmasıyla beraber 2 senede 823 iş yeri açıldı. 



Güvenlik güçleri tarafından yürütülen operasyonlarla Şırnak'ta huzur ortamı sağlandı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önderliğinde ilgili bakanlıklar ve kurumlar, Valilik ve görevlendirme yapılan belediyenin yardımları ile gerçekleşen çalışmalarla Şırnak'ta büyük bir dönüşüm ve gelişim sağlandı.

İmar çalışmalarıyla çehresi yenilenen şehre yenilenen yollar, ışıklandırılan cadde ve sokaklar ile modern bir görünüm kazandırıldı. Sosyal hayatın da canlandığı kentte Şırnaklılar, gece saatlerine kadar açık olan kafe, pastane ve yaşam alanlarında zaman geçiriyor. Geçmişte terör saldırıları sebebiyle esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığı, ticaretin durma noktasına geldiği kentte, son dönemde sağlanan gelişmeler ticarette de canlanma sağladı. Kentte 2 senede 823 iş yeri açıldı.

Açılan iş yerleri ile kent merkezinde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine kayıtlı esnaf sayısı 2 senede 697'den 1520'ye çıktı. 823 girişimciden 113'ü farklı bölgelerden gelerek iş yeri açmak için Şırnak'ı tercih etti.

Kent daha güvenli hale geldi 

Şırnak Vali Yardımcısı Tunahan Efendioğlu yaptığı açıklamada ülkenin her tarafından girişimcilerin kentte huzur içerisinde iş yeri açabildiğini söyleyen Efendioğlu, "Şırnak artık güven verici hale geldi. Bunun mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Şırnak ta 2 senede 823 iş yeri açıldı!

Dışardan gelen esnafı ağırlamak mutluluk veriyor 

Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Heşar Haşimoğlu, 40 senedir terör nedeniyle esnafın çok sıkıntı çektiğini söyleyerek, son 5 senedir kent genelinde toparlanma sürecinde olduğu son 2 senedir da terörün artık konuşmadığını söyledi.

Haşimoğlu, 113 girişimcinin şehir kentte dışından gelip iş yeri açtığını dile getirerek, "Önceleri yerli esnafımız dışarıya giderken artık dışarıdan gelen esnafı ağırlamamız mutluluk verici. Önümüzdeki süreçte 100-200'leri değil 1000'leri konuşma temennisindeyiz." şeklinde konuştu.

Şırnaklılara seslenen Haşimoğlu, farklı bölgelerden gelen esnafı kucaklamak ve onlara yardımcı olmak gerektiğini belirttiği "Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak kapımız sonuna kadar açık." olduğunu Haşimoğlu, başka illerden gelen esnafa Şırnak'ın misafirperverliğini göstermek gerektiğini dile getirdi.

Ordu'dan gelerek Şırnak'ta iş yeri açan Serap Türkeli, kentteki huzur ve güven ortamının kendisine cesaret verdiğini dile getirdi. Daha önce özel firmalarda çalıştığını, sonrasında kendi iş yerini kurma kararı aldığını anlatan Türkeli, "Ordu'dan buraya gelmeden önce terör nedeniyle korkularım vardı. Şırnak'a geldikten sonra düşüncelerim tamamen değişti. Şırnak'ta bir iş yeri açabileceğimi düşündüm. Şırnak halkına yardım ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Tutumları ön yargımın yıkılmasını sağladı." ifadelerine yer verdi.Türkeli, herkese Şırnak'ı görmesi tavsiyesinde bulundu.

Şırnak ta 2 senede 823 iş yeri açıldı!

Hatay'dan gelen kadın girişimci balık restoranı açtı

Senem Beyaz ise eşinin görevi dolayısıyla Hatay'dan Şırnak'a geldiklerini, kentte balık restoranı açtığını belirtti. 

"Gençlere istihdam sağlayacak işletmelerin açılmasına öncülük etmek istedim." ifadesini kullanan Beyaz, Şırnak'a ülkenin her yerinden yatırımcıların gelmesini ve iş alanlarının artırılmasını istediklerini kaydetti.

Talas'ta 2 haftada 12 yeni işyeri açıldı!


Geri Dön